Τι πρέπει να κάνεις κάθε βράδυ στον υπολογιστή σου και μάλλον το αμελείς

Τι πρέπει να κάνεις κάθε βράδυ στον υπολογιστή σου και μάλλον το αμελείς

Γιατί δεν πρέπει να το ξεχνάς...

Μια από τις πιο συνηθισμένες κινήσεις μόλις τελειώνουμε τη δουλειά ή το σερφάρισμα από τον υπολογιστή μας στο σπίτι είναι να κλείνουμε το καπάκι και να τον αφήνουμε. Ο υπολογιστής μπαίνει με αυτό τον τρόπο σε ένα sleep mode και.... ξυπνάει όταν τον ξανανοίξεις. Αυτή η τακτική όμως μάλλον δεν είναι η ιδανική.

Στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνεις κάθε βράδυ στον υπολογιστή σου είναι να τον κλείνεις εντελώς.  Οι σύγχρονοι υπολογιστές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να μην απενεργοποιούνται εντελώς. Ωστόσο καλό είναι να αφήνεις στο μηχάνημα χρόνο να ξεκουραστεί και βοηθάς την αξία στον κύκλο φόρτισης της μπαταρίας. Η πλήρης απενεργοποίηση του μηχανήματος σημαίνει ότι όλα απενεργοποιούνται και τα εσωτερικά εξαρτήματα δεν λειτουργούν πλέον. 

Καλό θα ήταν όταν πηγαίνεις για ύπνο να κλείνεις τον υπολογιστή σου εντελώς και να του δίνεις το χρόνο που χρειάζεται για να... ανασυγκροτηθεί.

2
σχόλια
  1. avatar Mpouroumpourou

    Άσχετες συμβουλές για Η/Υ προηγούμενης 10ετίας με αντίστοιχο λειτουργικό.. Αντεε Γειααα..

    1. avatar και οχι μονο…

      ... αφορά μονο λαπτοπ, το δε ασχετο με την ανασυγκροτηση (η οποια γινεται με ανοιχτο τον υπολογιστη) στο τελος, ειναι το κερασακι στην τουρτα των ασχετων...!

Παρακαλούμε περιμένετε ...