Ο πραγματικά παράξενος λόγος που τα κινητά έχουν φορτιστή με κοντό καλώδιο

Ο πραγματικά παράξενος λόγος που τα κινητά έχουν φορτιστή με κοντό καλώδιο

Υπάρχει εξήγηση

Πόσες φορές σου έχει τύχει να θες να φορτίσεις το κινητό σου σε μια πρίζα και να μην φτάνεις να το κρατάς ταυτόχρονα ή να το στερεώνεις ακόμη και πάνω στον φορτιστή του; Είναι μια σκηνή που όλοι σχεδόν έχουμε ζήσει.

Κι όμως ο λόγος που οι εταιρείες φτιάχνουν κοντά τα καλώδια δεν είναι ούτε για να μας ταλαιπωρούν αλλά ούτε κάτι εντελώς τυχαίο. Υπάρχει λόγος πίσω από αυτή την κίνηση. Αυτό αναφέρει η γνωστή ιστοσελίδα LifeHacks.

Τα περισσότερα κινητά χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου που έχουν συγκεκριμένο (και περιορισμένο) αριθμό κύκλων φόρτισης, έπειτα από την παρέλευση του οποίου οφείλουν να αντικατασταθούν.

Γι' αυτό, λοιπόν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι κατασκευαστές κάνουν τόσο κοντά τα καλώδια φόρτισης, για να αποθαρρύνουν τη χρήση των κινητών όσο είναι στο ρεύμα. Επιπλέον ο πρώην υπάλληλος της Apple, Mark Steiner απαντώντας σε γνωστό φόρουμ είχε αναφέρει πως όλα είναι μελετημένα «στο ιδανικό μήκος για την πλειονότητα των χρήσεων» ώστε να φτάνει το καλώδιο από την πρίζα στο κοντινότερο μέρος: «από την πρίζα στο γραφείο σου, από την πρίζα πίσω από το κρεβάτι στο κομοδίνο, από την πρίζα στον πάγκο της κουζίνας σε ένα κοντινό σημείο του πάγκου».

 

2
σχόλια
  1. avatar Georgeexpert

    Αυτός είναι πράγματι ένας λόγος. Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος είναι ότι το κοντύτερο καλώδιο είναι απλά και... οικονομικότερο!!

  2. avatar Θωμας

    Ρε εσεις εκει στο news αυτα που γράφετε μπορείτε να τα διαβασετε και να βγαλετε νόημα;ουτε μεταφραση της Google να ηταν!

Παρακαλούμε περιμένετε ...