Το βασικό λάθος που καταστρέφει τη μπαταρία του κινητού σου

Το βασικό λάθος που καταστρέφει τη μπαταρία του κινητού σου

Το βασικό που πρέπει να προσέχεις

Είναι πολύ συνηθισμένο για τους περισσότερους από εμάς να αφήνουμε το κινητό μας να φορτίζει όλο το βράδυ. Έτσι θεωρούμε ότι θα το έχουμε πλήρως φορτισμένο για να διατηρηθεί η μπαταρία του όλη τη μέρα. Η αλήθεια είναι πως το κάνουμε αυτό γιατί δεν έχουμε το χρόνο ή τη διάθεση να περιμένουμε να φτάσει η μπαταρία σε ένα ικανοποιητικό και να αφαιρέσουμε τον φορτιστή.

Κι όμως αυτό είναι το βασικό λάθος, σύμφωνα με τους ειδικούς, το οποιο καταστρέφει τη μπαταρία του κινητού μας. Όταν φτάνει στο 100% η θερμοκρασία του αυξάνεται και αυτό δεν είναι καλό. Μια ακόμη συνήθεια που καταστρέφει το κινητό μας είναι ότι το αφήνουμε να αποφορτιστεί τελείως ή να φτάσει πολύ κοντά στο να κλείσει. Είναι αυτό μία καλή κίνηση για το κινητό μας ή του αφαιρούμε χωρίς να ξέρουμε ημέρες «ζωής»; Στην πραγματικότητα και αυτή είναι μια κακή πρακτική.

Το σωστό είναι να φορτίζει κάποιος το κινητό από το 40% μέχρι το 80% και να φροντίζει να βρίσκεται πάντα πιο πάνω από το 50%. Όσο περισσότερο προσέχεις το κινητό σου, τόσο περισσότερο θα ζήσει η μπαταρία του.

4
σχόλια
 1. avatar πληροφορία

  κάθε ηλεκτρονική συσκευή, έχει ενα ολοκληρωμένο κύκλωμα προστασίας , από το κινητό τον 20 ευρω εως 2000 ευρώ. για μην το μπω σε ηλεκτρονική θεωρία θα το πω οσο πιο απλά γίνετε. δεν εχει σημασία, όταν είναι συνδεδεμένο σε φορτιστή. το κύκλωμα, είναι απλό, όταν φτάνει η φόρτιση στο 100% σταματάει (π.χ. 3,3v ή κι 12 volt), έπειτα χρησιμοποιεί μπαταρία εως πέσει 98% και επαναφορτίζει παλι εως 100% κι παλι το ιδιο. , οι Lithium-Ion Batteries σε σχεση με αλλες μπαταρίες επαναφορτιζομενες οσο φορτίζεται δουλεύει τέλεια, το πρόβλημα είναι να μην μηδενιστή διότι τότε και μόνο τότε (χαλάει) μειώνονται τα στοιχεία της.
  και λες (Όταν φτάνει στο 100%, η θερμοκρασία του αυξάνεται και αυτό δεν είναι καλό)
  όταν φορτίζουμε το κινητό κατά κανόνα δεν το χρησιμοποιούμε διότι 1 δεν έχεις την σωστή φοτριση 2 η ζεστή προέρχεται απο το chip οθόνης κι επεξεργαστη οπου (ζορίζεται) γιατι το χρησιμοποιούμε,
  λες (Το σωστό είναι να φορτίζει κάποιος το κινητό από το 40% μέχρι το 80% και να φροντίζει να βρίσκεται πάντα πιο πάνω από το 50%.) δεν ισχύει για κινιτα 2014 κι μετα γιατι εχουν αλλαξει τα στοιχειά της μπαταρίας για τα παλια μπορεί.
  το σωστο ειναι πλεον αν ειναι 5% , το κλεινουμε και το αφηνουμε να φορτηση (σβηστο το κινιτο) εως μας βγαλει ενδειξει 100% αν παλι πρεπει να χρησημοποιησουμε και εχουμε powerbank( πανω απο 2 Amber το βαζουμε να φορτισειε ως 50% της kai to ανοιγουμε an και δεν ειναι σωστο αλλα δεν χαλαε η μπαταρια...

 2. avatar Γιάννης Λ.

  Συμφωνώ με τα περισσοτερα. Σε όλα τα κινητά. όταν φτανει στο 100% σταματαει η φόρτιση αυτόματα, εκτός αν έχεις ΓΤΠ κινητό. Η θερμοκρασία δε είναι δεδομένη, ιδιαίτερα αν έχεις ταχυφορτιστή.

 3. avatar Εχετε μεινει καμια

  20αρια χρονια πισω, συντονιστείτε με την εποχή σας.

 4. avatar Gear

  Το πρόβλημα λύνεται απλά χρησιμοποιώντας έναν φορητό χρονοδιακοπτη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...