«Φρένο» από το Facebook σε ιταλικές ακροδεξιές οργανώσεις

«Φρένο» από το Facebook σε ιταλικές ακροδεξιές οργανώσεις

Έκλεισαν οι λογαριασμοί των Casapound και Forza Nuova

Οι πλατφόρμες Facebook και Instagram μπλοκάρισαν σήμερα τους λογαριασμούς δύο ιταλικών νεοφασιστικών οργανώσεων αλλά και εκείνους ορισμένων μελών τους, με το σκεπτικό ότι παραβίασαν την πολιτική των εταιρειών όσον αφορά τη διασπορά του μίσους.

Οι δύο οργανώσεις, Casapound και Forza Nuova ενστερνίζονται ακραίες ιδεολογίες και έκαναν εκστρατεία κατά της μετανάστευσης μέσω των σελίδων τους σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι άνθρωποι και οι οργανώσεις που σπέρνουν το μίσος ή επιτίθενται σε άλλους με βάση το ποιοι είναι, δεν έχουν θέση στο Facebook και το Instagram», ανέφερε η ανακοίνωση της Facebook Inc.

Ο ηγέτης της Casapound Σιμόνε Ντι Στέφανο κατήγγειλε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «κατάχρηση» εκ μέρους της ιδιωτικής πολυεθνικής εταιρείας που παραβιάζει την ιταλική νομοθεσία. Η Casapound έχει 250.000 ακολούθους στο Facebook ενώ ο ίδιος ο Ντι Στέφανο στο προσωπικό προφίλ του έχει 140.000 ακολούθους. Η σελίδα του, όπως και εκείνες ορισμένων δημοτικών συμβούλων που είναι μέλη της οργάνωσής του, μπλοκαρίστηκαν επίσης.

Ο ηγέτης της Forza Nuova Ρομπέρτο Φλόρε επιβεβαίωσε ότι και το δικό του προφίλ έχει μπλοκαριστεί, λέγοντας ότι η οργάνωσή του θα απαντήσει με περισσότερες διαμαρτυρίες στον δρόμο και στρατολόγηση μελών.

Νωρίτερα σήμερα, υποστηρικτές των δύο ομάδων συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση έξω από το ιταλικό κοινοβούλιο, ζητώντας τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Κάποιοι από τους διαδηλωτές βιντεοσκοπήθηκαν να κάνουν τον ναζιστικό χαιρετισμό.

1
σχόλιο
  1. avatar George007

    Με την ίδια λογική να κλείσουν και όλοι οι λογαριασμοί που σχετίζονται με έντομα καθώς αυτά προκαλούν τρόμο! Χωρίς να ενστερνίζομαι/υποστηρίζω τις απόψεις των παραπάνω ομάδων θεωρώ ως αντιδημοκρατική και άκρως απαράδεκτη αυτή την πράξη του Facebook. Το κανονιστικό πλαίσιο για μέσα τέτοιου τύπου και βεληνεκους πρέπει να επιτρέπει την ελευθερία του λόγου σε ολόκληρο το φάσμα των κοινωνικών χρωμάτων. Γενικότερα το πλαίσιο που περιγράφει την Πολιτική Ορθότητα ωφελεί να αναθεωρηθεί γιατί με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου, αλλά τρομοκρατία. Οι απόψεις των πολλών ‘’φιμώνονται’’ και οι ολίγοι (ίσως συμπλεγματικοι) επιβάλουν εκμεταλευόμενοι το νομικό πλαίσιο την ανελευθερία έκφρασης απόψεων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...