Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης φέρνει στην ελληνική αγορά κινεζικός όμιλος

Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης φέρνει στην ελληνική αγορά κινεζικός όμιλος

Στόχος οι ριζικές αλλαγές σε μεταφορές, πληρωμές, λιανικό εμπόριο και αστικό περιβάλλον

Τη δυναμική του είσοδο στην ελληνική αγορά με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) με στόχο να αλλάξουν ριζικά οι δημόσιες μεταφορές, οι πληρωμές, το λιανικό εμπόριο και συνολικά το σύγχρονο αστικό περιβάλλον, ανακοίνωσε ο κορυφαίος κινεζικός όμιλος ΑΙ τεχνολογίας, DeepBlue Technology.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο Dr Kun Tang, πρόεδρος της Academy of Biological Sciences της DeepBlue Technology, έδωσε έμφαση στην επέκταση του Ομίλου στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην μακρόχρονη παράδοση της χώρα μας στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, που γυρνάει πίσω «στα χρόνια της αρχαιότητας». «Οι κοινές αξίες που συνδέουν τις δύο χώρες, δημιουργούν τις προοπτικές για την επέκταση του Ομίλου στην Ελλάδα με νέα προϊόντα και τεχνολογίες», πρόσθεσε.

Επεσήμανε επίσης, ότι «η Ελλάδα είναι στρατηγικά τοποθετημένη ως πύλη μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης και είναι επίσης κατά μήκος του παραδοσιακού Δρόμου του Μεταξιού. Αυτό σημαίνει, ότι η Ελλάδα έχει θετική αξία τόσο στους ευρωπαϊκούς, όσο και στους ασιατικούς πολιτισμούς και πιστεύουμε, ότι στη νέα οικονομία που δημιουργείται η στρατηγική αυτή θέση και η αξία θα "λάμψουν" στην παγκόσμια σκηνή. Θέλουμε να είμαστε στην Ελλάδα και να αναπτυσσόμαστε μαζί με την ελληνική κοινωνία και οικονομία», είπε επίσης. «Τα λιμάνια της Ελλάδας είναι τα πιο πολυσύχναστα στην περιοχή της Μεσογείου και η ελληνική παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη έχουν πολλές προοπτικές και δυνατότητες στο μέλλον» τόνισε.

Ο Dr Kun Tang επεσήμανε επίσης στο ΑΠΕ, ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μια χαρακτηριστική περίπτωση, πώς θα προοδεύσει η κοινωνία προς το καλύτερο μέσω τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (AI), συνδυάζοντας την παράδοση και τις νέες τεχνολογίες. «Η οικοδόμηση μιας κουλτούρας ψηφιοποίησης μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει τη μέγιστη αξία«, πρόσθεσε. «Οι επενδύσεις του Ομίλου επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στον τομέα των μεταφορών με την παραγωγή του αυτοκινούμενου λεωφορείου, Panda Bus, και στις ΑΙ εφαρμογές για "Έξυπνες Πόλεις"», πρόσθεσε.

Σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι ο κινεζικός Όμιλος στοχεύει να συμβάλλει στην τεχνολογική ανάπτυξη των ελληνικών πόλεων, υιοθετώντας τις τεχνολογίες δεδομένων, τεχνικής νοημοσύνης και i cloud, ώστε μεταξύ άλλων να προετοιμαστούν να υποδεχθούν τα δίκτυα νέας γενιάς 5G, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. «Για να γίνει αυτό, πρέπει να συνεργαστούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις επιχειρήσεις και τους απλούς πολίτες, ώστε όλοι να διαδραματίσουν ένα ρόλο στην δημιουργία μιας πραγματικής πόλης που θα βασίζεται στην τεχνική νοημοσύνη στο μέλλον», είπε.

Ο Dr Kun Tang έδωσε έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρα μας, που διαθέτει υψηλές δεξιότητες, με προοπτικές ακόμη μεγαλύτερης κινητοποίησης και αξιοποίησης, ενώ ερωτηθείς σχετικά, επεσήμανε ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βρουν πεδίο εφαρμογής στη Βιομηχανία και την Γεωργία και φυσικά στον εκσυγχρονισμό των πόλεων.