Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο Facebook

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο Facebook

Τι αλλάζει στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Αντιμέτωποι με ένα τελείως διαφορετικό Facebook θα βρεθούν σε λίγο καιρό οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ο ιδρυτής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποφάσισε πως μετά από όλα τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει πρέπει να αλλάξουν πολλά.

Στο F8 το ετήσιο συνέδριο του Facebook, που απευθύνεται στους προγραμματιστές που ασχολούνται με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, έδειξε τα σχέδια του για το μέλλον.

Οι αλλαγές που έχει σκεφτεί βασίζονται σε έξι πυλώνες:

-  Τη δυνατότητα να μπορεί ένας χρήστης να επικοινωνεί χωρίς κάποιος να τον «παρακολουθεί» (private interactions)

-  Την κρυπτογράφηση των δεδομένων σε όλο το φάσμα της εμπειρίας που έχει κανείς μέσα στο Facebook

-  Τη δυνατότητα διαγραφής δεδομένων που έχει δημοσιεύσει ένας χρήστης (reduced permanence)

-  Την ασφάλεια, έτσι ώστε όλοι οι χρήστες να αισθάνονται ότι είναι ασφαλείς

-  Τη δυνατότητα διαλειτουργικότητας μεταξύ των εφαρμογών που έχει το Facebook, στις οποίες περιλαμβάνονται πέραν του ίδιου του Facebook, το Instragram, το Messenger και το WhatsApp

-  Την ασφαλή αποθήκευση δεδομένων, τα οποία δεν θα μπορεί να «υποκλέψει» κανείς, συμπεριλαμβανομένων κρατικών αρχών αλλά και του ίδιου του Facebook.

Οι αλλαγές αρχικά θα αφορούν τον επανασχεδιασμό της εφαρμογής για smartphones αλλά και της έκδοσης για το web ενώ οι αλλαγές στο χρονολόγιο θα έρθουν μετά από λίγο καιρό. Παράλληλα θα δώσουν περισσότερο έμφαση στις ομάδες και τις εκδηλώσεις.

Οι χρήστες στις ΗΠΑ θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν πρόσβαση στη νέα έκδοση της εφαρμογής του Facebook για Android και iOS ενώ ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας θα «ενεργοποιηθεί» το φθινόπωρο, ενώ αναμένεται και σειρά αλλαγών με «επικοινωνία» του Facebook με  Messenger και Instagram.