Το 4 ιντσών εύκαμπτο smartphone που φοράς στον καρπό σου

Το 4 ιντσών εύκαμπτο smartphone που φοράς στον καρπό σου

Το Nubia Alpha είναι ένα έξυπνο ρολόι με λειτουργίες που συναντάς σε παραδοσιακά smartphones

Την ώρα που Samsung και Huawei συγχωνεύουν κινητό και tablet και Google και Apple αποζητούν να βρουν μια βιώσιμη εναλλακτική για το laptop, την παράσταση για την ώρα κλέβει η Nubia, φέρνοντας κοντά smartwatch και smartphone.

Nubia Alpha το λέει και είναι ένα έξυπνο ρολόι με λειτουργίες που συναντάς σε παραδοσιακά smartphones. H εταιρία το παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση MWC 2019 και όλοι είχαν την ευκαιρία να το φορέσουν στο χέρι τους.

Στην καρδιά της φιλόδοξης προσπάθειας της Nubia να επανακαθορίσει τι σημαίνει smartwatch και τι smartphone βρίσκεται μια εύκαμπτη οθόνη αφής OLED 4 ιντσών με ανάλυση 960x192. Σύμφωνα με την εταιρία, η εύπλαστη οθόνη αντέχει να καμφθεί ακόμα και 100.000 φορές, μπορώντας έτσι να το βάζεις και να το βγάζεις από το χέρι άφοβα.

Το έξυπνο ρολόι φοράει μια πειραγμένη από τη Nubia έκδοση Android που επιτρέπει την ανάγνωση των πληροφοριών της οθόνης (αλλά και τον χειρισμό της) από κάθε πλευρά. Αν δεν σας αρέσουν οι χειρονομίες, το λειτουργικό επιτρέπει και παραδοσιακή πλοήγηση μέσω απλοποιημένων εικονιδίων και εύχρηστων μενού, ενώ ακόμα και βοηθητικά κουμπάκια θα βρείτε στο πλάι.

Τι μπορείς όμως να κάνεις με ένα smartphone δεμένο στον καρπό σου; Πολλά πράγματα, όπως αποδεικνύεται. Όλες τις καθιερωμένες λειτουργίες ενός smartphone δηλαδή, ακόμα και κλήσεις μέσω του ενσωματωμένου ηχείου ή των συνδεδεμένων μέσω Bluetooth ακουστικών. Και μηνύματα φυσικά, μέσω κάποιας δωρεάν εφαρμογής.

Αυτό που έχει το Alpha και όχι τα άλλα έξυπνα ρολόγια είναι αυτή η κάμερα των 5 MP που σου επιτρέπει να βγάζεις selfies χωρίς καμία δυσκολία. Ακόμα και ταινίες μπορείς να δεις, αν και δεν φαίνεται πολύ βολική η στάση του χεριού σε αυτή τη λειτουργία.

Το Nubia έχει μνήμη 1GB, 8GB ελεύθερο χώρο και μεγάλη μπαταρία για 1-2 μέρες απρόσκοπτης λειτουργίας. Είναι πράγματι μια φιλόδοξη προσπάθεια να αλλάξει ριζικά το smartphone και να γίνει πραγματικά έξυπνο.

Στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο με παγκόσμια τιμή στα 449 ευρώ. Όποιος το θέλει σε χρυσό χρώμα, θα πρέπει να βάλει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη (649 ευρώ).