Αναδιπλούμενα smartphones και συσκευές 5G στο MWC 2019

Αναδιπλούμενα smartphones και συσκευές 5G στο MWC 2019

Αναμένεται πόλεμος ανακοινώσεων σε επίπεδο τεχνολογικών επιτευγμάτων

Με ανακοινώσεις νέων συσκευών, αλλά και για τις νέες τάσεις της αγοράς κινητών τηλεφώνων ανοίγει σήμερα τις πόρτες του το ετήσιο Mobile World Congress 2019 στη Βαρκελώνη.

Το Mobile World Congress είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στο χώρο των κινητών και ασύρματων τεχνολογιών, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη από 25-28 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση αναμένεται να συγκεντρώσει από σήμερα πάνω από 120.000 επισκέπτες, ενώ περισσότεροι από 2.000 εκθέτες θα υποδεχτούν τους λάτρεις της τεχνολογίας.

Η εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για τους απανταχού λάτρεις της τεχνολογίας, ξεκίνησε ήδη από χθες να γίνεται θέρετρο ανακοινώσεων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Αν και το Mobile World Congress 2019 ξεκινά επίσημα σήμερα, ήδη από χθες οι κατασκευαστές άρχισαν να δίνουν τα πρώτα δείγματα γραφής, για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Οι αναδιπλούμενες συσκευές, κυρίως smartphones και οι συσκευές που υποστηρίζουν υπηρεσίες 5G, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής ημέρας, με τις Huawei, Xiaomi και Microsoft να δίνουν μια πρόγευση, για το τί θα ακολουθήσει σε επίπεδο ανακοινώσεων.

Ελάχιστες ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση του πρώτου αναδιπλούμενου smartphone από τη Samsung, του Galaxy Fold, η κινεζική Huawei έδωσε χθες τη δική της απάντηση, παρουσιάζοντας την πρώτη δική της συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη, το Huawei Mate X, το οποίο λειτουργεί σε δίκτυα 5G.

Η νέα προσθήκη στην γκάμα της κινεζικής εταιρείας διαθέτει οθόνη 6,8 ιντσών, όταν είναι διπλωμένο και 8 ιντσών όταν ξεδιπλώνει, χάρη σε έναν καινοτόμο σχεδιασμό και βασίζεται σε chipset της ίδιας της Huawei. Η εμπορική τιμή της συσκευής, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2019, είναι 2.299 ευρώ. Μάλιστα, ο επικεφαλής του τομέα συσκευών της Huawei, Kevin Ho, υποστήριξε ότι έχουν ήδη συμφωνίες με παρόχους για τη διάθεση της συσκευής και στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ, η Huawei ανακοίνωσε ακόμη δύο τερματικές συσκευές για το σπίτι, που συνδέονται σε 5G δίκτυα, προκειμένου να προσφέρουν ασύρματη πρόσβαση σε ένα νοικοκυριό. Παρουσίασε δε και τη νέα έκδοση του MateBook X Pro, ένα φορητό υπολογιστή, που δεν αποκλείεται να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά.

Τη δική της πρόταση για τις foldable 5G συσκευές και μάλιστα σε μια προσιτή τιμή, παρουσίασε χθες στη Βαρκελώνη η επίσης κινεζική Xiaomi, με την έκδοση του Mi Mix 3, η οποία θα ξεκινήσει να πωλείται σε επιλεγμένες αγορές από το Μάιο και θα έχει τιμή στα 599 ευρώ. To Mi Mix 3 είναι από τις πρώτες συσκευές που χρησιμοποιούν το νέο επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 855 και το modem X50, που επιτρέπει τη σύνδεση σε 5G δίκτυα.

Η Xiaomi ανακοίνωσε ακόμη το Mi 9, του οποίου η τιμή ξεκινά από τα 449 ευρώ. H συσκευή διαθέτει οθόνη 6,4 ιντσών, μνήμη 8 GB, ενώ διαθέτει οπίσθια κάμερας 3 φακών. Από την πλευρά της, η HMD Global, που διαθέτει στην αγορά το brand της Nokia, παρουσίασε χθες το Nokia 9 PureView, ένα smartphone με οθόνη 6 ιντσών, το οποίο διαθέτει το πρώτο σύστημα πέντε καμερών στον κόσμο, με ZEISS Optics. Η HMD Global ανακοίνωσε δύο ακόμη smartphones, τα Nokia 3.2 και Nokia 4.2.

Το 5G βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της LG, που παρουσίασε χθες από τη Βαρκελώνη το νέο V50ThinQ, το οποίο μάλιστα έχει δύο οθόνες, που λειτουργούν ανεξάρτητα μεταξύ τους. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε το G8 ThinQ, το οποίο μπορεί να ανοίξει, χωρίς να ακουμπήσει την οθόνη ο χρήστης, καθώς είναι το πρώτο smartphone που αναγνωρίζει τις φλέβες στην παλάμη του χεριού του χρήστη.