Το πρώτο κινητό του κόσμου χωρίς τρύπες, θύρες, κουμπιά και καλώδια είναι γεγονός!

Το πρώτο κινητό του κόσμου χωρίς τρύπες, θύρες, κουμπιά και καλώδια είναι γεγονός!

Η Meizu δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά

Η Meizu έβγαλε το καινοτόμο smartphone της Zero στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Indiegogo και αν βρει αυτές τις 100.000 δολάρια που χρειάζεται, θα το ρίξει στην αγορά με τιμή στα 1.145 ευρώ (1.299 δολάρια).

Τι δεν έχει το κινητό; Καμία τρύπα, καμία θύρα! Ούτε για φόρτιση, ούτε για ακουστικά. Ακόμα και οι γρίλιες των ηχείων απουσιάζουν εμφατικά.

Δεν έχει επίσης κανένα φυσικό κουμπί, όπως το on/off ή αυτά για τη ρύθμιση της έντασης του ήχου. Η Meizu δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αποκάλυψε πάντως πως θα φορά τον περσινό επεξεργαστή Snapdragon 845.

Λεπτομέρειες φυσικά σε σχέση με όσα ξέρουμε και είναι ταυτοχρόνως εκπληκτικά και τρελά. Αναμφίβολα κατασκευαστικός άθλος, το κινητό διαθέτει σένσορα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, φορτίζει αποκλειστικά ασύρματα, υποστηρίζει τον νέο τύπο καρτών eSIM και ενσωματώνει «τεχνολογία ήχου στην οθόνη», κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζεται τρυπούλες στο σώμα του για τα ηχεία.

Σύμφωνα με τη Meizu, το Zero δεν έχει «κανένα κουμπί, καμία τρύπα ηχείων, κανένα slot για κάρτα SIM και καμιά θύρα φόρτισης». Το εξωτερικό περίβλημα είναι ένα συμπαγές κεραμικό κέλυφος χωρίς ραφές και ενοχλητικές οπτικά τρύπες, αν και για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε ουκ ολίγη μαγεία για να αντισταθμιστούν οι φυσικές απώλειες.

Η 5,99 ιντσών AMOLED οθόνη λειτουργεί και ως… ηχείο, χάρη στην πατενταρισμένη τεχνολογία mSound 2.0 της Meizu και η φόρτιση γίνεται ασύρματα σε ταχύτητες που βάζουν τα γυαλιά εδώ και στην Apple και τη Samsung. Όσο για τα πρακτικά κουμπιά του on/off και της έντασης του ήχου (ή το Home που υπάρχει σε κάποιους κατασκευαστές), είναι εικονικά: πιέζεις απλώς τα πλαϊνά της κεραμικής επιφάνειας και οι λειτουργίες εκτελούνται κανονικά.

Και χωρίς τρύπες, το κινητό είναι αυτομάτως αδιάβροχο, έχοντας το πολυπόθητο πρότυπο IP68 στο τσεπάκι του.

Δεν είναι βέβαια σαφές ακόμα πόσο λειτουργικό είναι το τηλέφωνο και αν τελικά θα βγει στην παραγωγή, η Meizu είναι ωστόσο σοβαρή εταιρία και πιθανότατα δεν θα το αφήσει στη διακριτική ευχέρεια των χρηματοδοτών της. Αναμένεται δηλαδή να το κυκλοφορήσει ακόμα κι αν δεν πιάσει τον στόχο των 100.000 δολαρίων.

Και τότε θα δούμε στην πράξη τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει το «πρώτο τηλέφωνο χωρίς τρύπες»