Αυτό είναι το όχημα για… ταξίδι στο κέντρο της Γης

Αυτό είναι το όχημα για… ταξίδι στο κέντρο της Γης

Αν θέλετε να πάτε εκεί που ελάχιστοι έχουν πάει, κάτι τέτοιο χρειάζεστε...

Κατασκευασμένο για την Άβυσσο την ίδια, το Triton 36000/2 Hadal Exploration System μπορεί να μεταφέρει δύο ανθρώπους σε τέτοια βάθη που ακόμα και σήμερα ελάχιστοι έχουν καταδυθεί.

Το ειδικά σχεδιασμένο υποβρύχιο για τους πυθμένες των ωκεανών είναι εξολοκλήρου καμωμένο από τιτάνιο, κάτι που το κάνει ελαφρύτερο από όλα τα σκάφη μεγάλης κατάδυσης (μόλις 11,2 τόνους), φτάνοντας, για παράδειγμα, στην Τάφρο των Μαριανών του Ειρηνικού, το βαθύτερο σημείο της θάλασσας στα 11 σχεδόν χιλιόμετρα, σε λιγότερο από 2,5 ώρες!

Το βαθυσκάφος διαθέτει ακόμα προηγμένα συστήματα για τη διατήρηση της ζωής στο εσωτερικό του και έρχεται «πακέτο» με το ερευνητικό πλοίο DSSV Pressure Drop, κάνοντάς το ακαταμάχητο σε κάθε ερευνητική, επιστημονική ή ακόμα και προσωπική εξερεύνηση.

Θαύμα σχεδιασμού, μηχανικής και τεχνολογίας, το επανδρωμένο Triton 36000/2 μπορεί να αντιπαρατεθεί αποφασιστικά με την απίστευτη πίεση των βαθών της θάλασσας, ενώ κινείται ταυτοχρόνως προς κάθε κατεύθυνση, κάνοντάς το πρακτικά αυτόνομο.

Μπορεί να παραμείνει στο νερό μέχρι 12 ώρες, φωταγωγώντας τον βυθό με τα πανίσχυρα συστήματα LED φωτισμού και καταγράφοντας υψηλής ευκρίνειας εικόνες με ανάλυση στα 8Κ.

Ελάχιστοι βέβαια θα το αποκτήσουν, καθώς το σύστημα κοστίζει 42,5 εκατ. ευρώ (48,2 εκατ. δολάρια...