Το γκάτζετ που ήρθε να απλοποιήσει την καθημερινότητά μας όσο κανείς

Το γκάτζετ που ήρθε να απλοποιήσει την καθημερινότητά μας όσο κανείς

Για να μην ξεχάσετε τίποτα, ποτέ πια...

Είναι ένα μέρος όπου όλοι μας έχουμε βρεθεί, αυτή η άβολη στιγμή που στέκεσαι στην πόρτα έτοιμος να φύγεις και αναρωτιέσαι αν τα έχεις πάρει όλα: κινητό, πορτοφόλι, κλειδιά, tablet κ.ο.κ.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι μέρες που χρειάζεσαι κάτι ακόμα, όπως την ομπρέλα σου ή το laptop. Ή την τσάντα του γυμναστηρίου με όλα τα συμπράγκαλα. Ή τα μικροπράγματα των παιδιών. Και τότε σε πιάνει άγχος!

Αυτό ακριβώς θέλει να θεραπεύσει η Adero, μια εταιρία από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ που εγγυάται πως δεν θα ξεχάσεις ή θα χάσεις τίποτα ποτέ ξανά.

«Έξυπνο σύστημα οργάνωσης» το αποκαλεί και έχει μέσα του αρκετή τεχνολογία, καθώς πρόκειται για σύστημα επικοινωνίας μεταξύ του ανθρώπου και των αντικειμένων του κόσμου του. Με τη βοήθεια των Smart Tags και των μικρότερων Taglets, η Adero προσφέρει έναν τρόπο που κάνει εύκολη τη ζωή όλων και κυρίως των αφηρημένων.

Πώς δουλεύει; Πανεύκολα. Τοποθετείς αυτά τα Smart Tags στα μεγάλα αντικείμενα που κουβαλάς μαζί σου, όπως την τσάντα ή τη βαλίτσα σου, και τα μικρότερα (Taglets) στα αντικείμενα που έχεις μέσα στην τσάντα, από φορητές συσκευές μέχρι και μωρομάντιλα. Πλέον η τσάντα σου έχει μετατραπεί σε έξυπνη τσάντα και ξέρει τι έχει μέσα της και πότε σταματά να το έχει!

Ακόμα και ειδοποιήσεις λαμβάνεις μέσω της εφαρμογής της Adero, επιτρέποντάς σου ταυτοχρόνως να προγραμματίζεις τη μεταφορά των φορητών σου αντικειμένων με βάση το καθημερινό σου πρόγραμμα. Κι αν καταφέρεις να ξεχάσεις κάτι, το app θα σου στείλει notification πως είσαι έτοιμος να το αφήσεις πίσω σου.

Και βέβαια όλα είναι κομψά, στιλάτα και επαναφορτιζόμενα, καθώς η Adero ξέρει από hardware και software και δεν τα άφησε στη στιλιστική τους τύχη.

Η υπόσχεση της τεχνολογίας πως θα μας κάνει ξένοιαστους και χαρούμενος τηρήθηκε εδώ και με το παραπάνω…