Τo 2019 τα iPhone της Apple θα υιοθετήσουν κεραίες διαφορετικής τεχνολογίας

Τo 2019 τα iPhone της Apple θα υιοθετήσουν κεραίες διαφορετικής τεχνολογίας

Οι μονάδες iPhone του επόμενου έτους θα διατηρούν ένα ζεύγος κεραιών LCP και θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία τροποποιημένου πολυϊμιδίου (MPI) για τις τέσσερις εναπομείνασες κεραίες

Τα iPhones θα υιοθετήσουν κεραίες διαφορετικής τεχνολογίας για να προετοιμαστούν για την άφιξη ενός φορητού ακουστικού 5G το 2020.

Ο Ming-Chi Kuo, ο οποίος εργαζόταν για την KGI Securities και πλέον για την TF International, πάντα πέφτει μέσα στις προβλέψεις του. Τώρα, αναφέρει ότι αναμένει από την Apple να απομακρύνει από την τεχνολογία τις κεραίες πολυμερών υγρών κρυστάλλων (LCP) υπέρ ενός νέου συνδυασμού τεχνολογίας που βασίζονται στο υλικό MPI (Modified Polyimide), κυρίως για τη βελτίωση των ποσοστών παραγωγής και την απλούστευση της παραγωγικής διαδικασίας.

Ο Kuo αναμένει ότι η Apple στα μοντέλα iPhone του 2019 θα υιοθετήσει τέσσερις κεραίες MPI και δύο κεραίες LCP, καθώς σήμερα, τα iPhone XR, XS και XS Max είναι εξοπλισμένα με έξι κεραίες LCP.

Όλα αυτά ακούγονται καλά, αλλά είναι αρκετά βαρετά και είναι απίθανο να είναι πιο συναρπαστικό για τον μέσο καταναλωτή, ο οποίος δεν θα βλέπει κανένα αξιοσημείωτο όφελος από την απόδοση της κεραίας. Ωστόσο, τόσο η LCP όσο και η MPI θα συμμετάσχουν στην ώθηση προς την τεχνολογία 5G και αυτές οι τελευταίες φήμες έρχονται μόλις εβδομάδες μετά την υποβολή έκθεσης ότι η Apple θα κυκλοφορήσει το πρώτο της smartphone 5G το 2020.

Σύμφωνα με αυτά τα νέα στο διαδίκτυο, η Apple έχει ήδη υπογράψει με την Intel ως προμηθευτή μόντεμ 5G της με την εταιρεία να αναφέρει ότι χρησιμοποιεί το τσιπ 8060 της Intel για δοκιμή, αλλά ελπίζει ότι το 10nm 8161 θα παρέχει ταχύτερες ταχύτητες και μεγαλύτερη απόδοση για το τελικό προϊόν.

Ως αντίγραφο ασφαλείας, η Apple θα απευθυνθεί στο MediaTek. Φυσικά, η Qualcomm έχει επίσης το δικό της X50 μόντεμ για 5G, αλλά δεδομένης της κλιμάκωσης των νομικών μαχών μεταξύ του τσιπ γίγαντα και της Apple, θα φανταστείτε ότι μια συμφωνία θα κλείσει εκεί μόνο όταν η κόλαση παγώσει.