Η κατηγορία που έβαλε τον κολοσσό της βιομηχανίας gaming σε μεγάλα προβλήματα – News.gr

Η κατηγορία που έβαλε τον κολοσσό της βιομηχανίας gaming σε μεγάλα προβλήματα

Η κατηγορία που έβαλε τον κολοσσό της βιομηχανίας gaming σε μεγάλα προβλήματα

Προβλήματα πέρα από τη φαντασία για την περίφημη Riot Games, τον developer του ανεπανάληπτου League of Legends

Η εταιρία πίσω από ένα από τα δημοφιλέστερα videogames του κόσμου κατηγορείται με αγωγή πως έχει φτιάξει μια «αντρική κουλτούρα» στο εσωτερικό της, όντας ένα σεξιστικό μέρος καθόλου φιλικό στις γυναίκες, καθώς αυτές αξιολογούνται λέει με βάση την ομορφιά τους, τους λένε πως «το όχι δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη όχι» και τους στέλνουν φωτογραφίες με αντρικά γεννητικά όργανα!

Ο λόγος για την περίφημη Riot Games, τον developer του ανεπανάληπτου League of Legends, η οποία αντιμετωπίζει μια δικαστική περιπέτεια που διατείνεται πως η εταιρία έχει μετατραπεί σε σεξιστικό παράδεισο που υποβάλει τις γυναίκες σε συνεχή σεξουαλική παρενόχληση και ασύμμετρες μισθολογικές διαφορές.

Οι πρώτες αναφορές για την κατάσταση που επικρατεί στο στρατηγείο της Riot κατέφτασαν τον Αύγουστο και η εταιρία είχε απολογηθεί μάλιστα με ανακοινωθέν στους τωρινούς και παλιότερους υπαλλήλους.

Οι δύο γυναίκες που κινήθηκαν νομικά κατά της εταιρίας (μία πρώην και μία νυν εργαζόμενη) για διακρίσεις φύλου και σεξουαλική παρενόχληση περιγράφουν λεπτομερώς πλήθος περιστατικών ανάρμοστης συμπεριφοράς, με διακίνηση φωτογραφιών με ανδρικά γεννητικά όργανα στα γραφεία και αυτή τη διαβόητη λίστα με τις «πιο καυτές γυναίκες υπαλλήλους».

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και οι ενάγουσες ισχυρίζονται πως η Riot όχι μόνο έκανε διακρίσεις στους μισθούς τους, αλλά και μπλόκαρε την καριέρα τους στη βάση του φύλου τους. Μετά την αγωγή, περισσότεροι από 20 υπάλληλοι της εταιρίας επιβεβαίωσαν την κριτική και την «αντρική κουλτούρα» που επικρατεί.

Ακόμα και κατά του συνιδρυτή και γενικού διευθυντή Brandon Beck στρέφεται η αναφορά, κατηγορώντας τον ότι έχει κάνει σλόγκαν στα meetings τη φράση «το όχι δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη όχι», εμβαθύνοντας τη σεξουαλική παρενόχληση.

Τον πρώτο λόγο έχει πια το δικαστήριο…

Παρακαλούμε περιμένετε ...