Mica, η ψηφιακή βοηθός που μοιάζει με την Αντζελίνα Τζολί

Mica, η ψηφιακή βοηθός που μοιάζει με την Αντζελίνα Τζολί

Το υπέροχο... νέο πρόσωπο της επαυξημένης πραγματικότητας

Η start up επαυξημένης πραγματικότητας Magic Leap, παρουσίασε το νέο της πρόσωπο στην τεχνητή νοημοσύνη εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Πρόκειται για την Mica, την ψηφιακή βοηθό που μοιάζει σχεδόν αληθινή και σχεδόν μοιάζει στην Αντζελίνα Τζολί.

Η τεχνολογία Augmented Reality ή αλλιώς επαυξημένη πραγματικότητα ή αλλιώς ενισχυμένη πραγματικότητα είναι η σε πραγματικό χρόνο άμεση ή έμμεση θέαση ενός φυσικού, πραγματικού περιβάλλοντος, του οποίου τα στοιχεία επαυξάνονται από στοιχεία αναπαραγώμενα από συσκευές υπολογιστών, όπως ήχος, βίντεο, γραφικά ή δεδομένα τοποθεσίας. Ο όρος εισήχθη το 1992 από τον Τομ Κάουντελ.

Η Mica μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση έξυπνων οικιακών συσκευών, όπως τηλεοράσεις και στερεοφωνικά συστήματα. Μπορεί επίσης να απαντήσει λεπτομερώς σε ερωτήσεις όπως για τα αγαπημένα τραγούδια ενός ατόμου από μια συναυλία που παρακολούθησε πριν από ένα χρόνο, αν και η εταιρεία δεν εξήγησε πώς η AI μαθαίνει αυτές τις πληροφορίες.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα για την όμορφη ψηφιακή κορασίδα, είναι ότι φαίνεται και δρα σαν άνθρωπος. Σύμφωνα με το CNN, η Mica φαίνεται πολύ ρεαλιστική ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να την μπερδεύουν με πραγματικό άνθρωπο- σε κοιτάει στα μάτια, σου χαμογελά και κάνει ένα σωρό άλλες ανθρώπινες εκφράσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Magic Leap, John Monos, δήλωσε ότι όταν η Mica χαμογέλασε σε ανθρώπους εκείνοι ανταποκρίθηκα και της χαμογέλασαν.  Όταν μάλιστα χασμουρήθηκε, οι άνθρωποι της εταιρείας που έκαναν τις δοκιμές, χασμουρήθηκαν και εκείνοι.

Ο ανταποκριτής της VentureBeat, Dean Takahashi, ο οποίος είχε προσκληθεί στη επίδειξη της ψηφιακής βοηθού, περιέγραψε τη Mica ως γυναίκα με κοντά μαλλιά που δεν μιλάει, αλλά καταφέρνει να επικοινωνεί θερμά με τους ανθρώπους.