Οι… εργάτες που δε έχουν ανάγκη από διάλειμμα για μεσημεριανό

Οι… εργάτες που δε έχουν ανάγκη από διάλειμμα για μεσημεριανό

Ρομπότ που στο μέλλον θα βοηθούν σε μεγάλες κατασκευές

Όλοι ίσως γνωρίζουμε ότι η εποχή της κυριαρχίας των ρομπότ, έρχεται! Δε θα συμβεί βέβαια αύριο, τον επόμενο μήνα ή ακόμα και τον επόμενο χρόνο, αλλά σε κάποιο σημείο στο μέλλον θα είμαστε όλοι «δούλοι» της τεχνητής νοημοσύνης. Θα είναι ένας δύσκολος χρόνος για τους ανθρώπους, αλλά δεν είναι ακόμα εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι εν τω μεταξύ μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη ρομποτική εργασία!

Ιάπωνες «μάγοι» της μηχανικής από το Εθνικό Ινστιτούτο Προηγμένων Βιομηχανικών Επιστημών και Τεχνολογίας, μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε ότι το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα με την ανάπτυξη ενός ρομπότ που ονομάζεται HRP-5P. Αυτό το «αδίστακτο» ρομπότ, μπορεί να χτίσει ότι του αναθέσουν χωρίς να κάνει διαλείμματα για... μεσημεριανό ή να συνδικαλίζεται...

Με ύψος σχεδόν τα 1,8 μέτρα και βάρος περίπου 100 κιλά, περπατά και κινείται σαν ένας (κάπως άκαμπτος) άνθρωπος. Διαθέτει μια ολόκληρη σειρά αισθητήρων που χρησιμοποιεί για να παρακολουθεί το περιβάλλον και να αναγνωρίζει αντικείμενα που μπορεί να χειριστεί με τα μηχανικά «χέρια» του.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, θα μπορεί τελικά να βοηθά τους ανθρώπους σε μεγάλες κατασκευές όπως κτίρια ή ακόμη και αεροσκάφη. Η εταιρία παρουσίασε τις ικανότητες του ρομπότ σε ένα βίντεο όπου εφαρμόζει μια γυψοσανίδα σε πλαίσιο τοίχου, τοποθετώντας το στο σωστό σημείο και στη συνέχεια το ασφαλίζει με ένα πιστόλι καρφιών που ταιριάζει απόλυτα στα άκαμπτα γάντια του.