Ένα απλό τρικ στο LinkedIn που βοηθάει πολύ όταν ψάχνεις δουλειά

Ένα απλό τρικ στο LinkedIn που βοηθάει πολύ όταν ψάχνεις δουλειά

Αν είστε λοιπόν άνεργοι, υπάρχουν καλές πιθανότητες το πεδίο «Current Position»

Το LinkedIn είναι το κοινωνικό δίκτυο που βελτιώνει κατά πολύ τις πιθανότητες κάποιου να βρει τη θέση του στον χώρο εργασίας.

Ακόμα πιο πολύ τη βελτιώνει μάλιστα ένα μικρό στοιχείο του προφίλ, που μπορεί να είναι αυτό που θα κάνει τους υποψήφιους εργοδότες να σας εντοπίσουν.

Αν είστε λοιπόν άνεργοι, υπάρχουν καλές πιθανότητες το πεδίο «Current Position» (Τωρινή Θέση) να το έχετε αφήσει κενό.

Κι αυτό είναι το λάθος, όπως μας λέει η Sue Ellson, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού με ειδίκευση στο LinkedIn. Έχουμε λέει πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστούμε σε αναζητήσεις εργοδοτών αν έχουμε συμπληρώσει το συγκεκριμένο πεδίο.

Ακόμα και αν για την ώρα είμαστε άνεργοι, οφείλουμε να συμπληρώσουμε το πεδίο, υποδεικνύει με νόημα. Και δεν χρειάζεται να γράψουμε ψέματα, μας λέει, μπορούμε να το συμπληρώσουμε με πληροφορίες που αφορούν στον τύπο της θέσης που ψάχνουμε.

«Στο σχετικό πεδίο, γράφει ‘‘Various’’ [Διάφορα] για την ώρα», παρατηρεί η Ellson, «μπορείς να αναλύσεις εκεί πως για την ώρα κάνεις έρευνα, δικτυώνεσαι, σπουδάζεις, κάνεις αιτήσεις για δουλειά, σε ποιους τομείς, κ.λπ.».

Και μας λέει πως πρέπει να αποφεύγουμε λέξεις όπως «αναζητώ ευκαιρίες», γιατί αυτό μας κάνει να φαινόμαστε απελπισμένοι!