Το σατιρικό κόμικ που δείχνει πώς είναι να δουλεύει κανείς στην Google

Το σατιρικό κόμικ που δείχνει πώς είναι να δουλεύει κανείς στην Google

Ο μηχανικός λογισμικού της Google που βλέπει τα πράγματα με χιούμορ

Οι υπάλληλοι της Google, πιθανότατα θα γέλασαν για τα καλά με όλο αυτό. Ποιο; Πρόσφατα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορήσει την Google για πολιτικά κίνητρα στα αποτελέσματα που εμφανίζει η κολοσσιαία μηχανή αναζήτησης. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, είχε διαμαρτυρηθεί ότι εμφανίζονται μόνο «αρνητικές ειδήσεις» για τον ίδιο όταν κάνει αναζήτηση με το όνομά του στην Google.

Εδώ, έρχεται το «Goomics», ένα νέο βιβλίο που σατιρίζει την εταιρική κουλτούρα της εταιρείας. Δημιουργός του, ο Emmanuel «Manu» Cornet, μηχανικός λογισμικού στην Google - επίσης καλλιτέχνης και μουσικός -ο οποίος εκτός από την ασχολία του μάλλον είναι και καλός παρατηρητής της ζωής εντός του εργασιακού χώρου. Ο γαλλικής καταγωγής «Manu», ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία το 2007, με όπλο το χιούμορ δείχνει με την πένα του πώς είναι να εργάζεται κανείς σε μία «από τις πιο ισχυρές, καινοτόμες και πιθανώς λιγότερο κατανοητές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο».

Στο βιβλίο των 148 σελίδων, ο Cornet δείχνει μεταξύ άλλων, πώς οι πώς οι εργαζόμενοι κάνουν καλή χρήση όσων προσφέρει η Google, όπως δωρεάν φαγητό. Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου, τιτλοφορείται με ένα γράμμα του αλφαβήτου, προς τιμήν της μητρικής εταιρείας της Google, την Alphabet. Για παράδειγμα, το «F» είναι για το «δεκαπέντε» (fifteen) το οποίο λέει ότι είναι ο μέσος όρος των κιλών των νέων Googlers, που παίρνουν τους πρώτους μήνες.

Όποιος θέλει να το προμηθευτεί, κοστίζει 19 δολάρια.