Στην Ινδία το μεγαλύτερο εργοστάσιο smartphone παγκοσμίως

Στην Ινδία το μεγαλύτερο εργοστάσιο smartphone παγκοσμίως

Η νέα μονάδα θα επιτρέψει στη Samsung να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής των τηλεφώνων της

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως άνοιξε στην Ινδία η Samsung, σε μία προσπάθεια να αυξήσει την παραγωγή της στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη ινδική αγορά.

Τα εγκαίνια του εργοστασίου της Νόιντα, έξω από το Νέο Δελχί, έγιναν σήμερα παρουσία του Ινδού πρωθυπουργού και του Νοτιοκορεάτη προέδρου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η νέα εργοστασιακή μονάδα θα επιτρέψει στη νοτιοκορεατική εταιρεία να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής των τηλεφώνων της και να ενισχύσει με αυτόν τον τρόπο την ανταγωνιστικότητά της. Ήδη, στην Κίνα το κόστος παραγωγής ανεβαίνει συνεχώς.

Στόχος της Samsung είναι τα κινητά τηλέφωνα που θα παράγει στην Ινδία να τα εξάγει και σε άλλες χώρες, δεδομένου ότι με το νέο εργοστάσιο θα διπλασιαστεί η παραγωγή κινητών τηλεφώνων σε περίπου 120 εκατομμύρια συσκευές ετησίως.

Να σημειωθεί πως πέρυσι η νοτιοκορεατική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να διαθέσει 49,2 δις. ρουπίες ή 716,57 εκατ. δολάρια σε βάθος τριετίας προκειμένου να επεκτείνει την παραγωγή της στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.