Ο Έλον Μασκ κατηγορείται ότι έκλεψε τον μονόκερο που… αερίζεται!

Ο Έλον Μασκ κατηγορείται ότι έκλεψε τον μονόκερο που… αερίζεται!

Μια περίεργη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από τον δαιμόνιο επιχειρηματία

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε μια εικόνα ενός μονόκερου που... αερίζεται για την επιχείρησή του, χωρίς να πάρει την άδεια.

Το περασμένο έτος, ο 47χρονος επιχειρηματίας είχε αναρτήσει την εικόνα στο Twitter, που βρισκόταν σε μια κούπα που είχε φιλοτεχνήσει ο Tom Edwards.

Παρόλα αυτά, όπως γράφει το BBC, παρόμοιες εικόνες με μονόκερους που πέρδονται  χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, και σε διαφημιστικό υλικό της εταιρείας.

Η κόρη του Edwards, Lisa Prank δήλωσε ότι η τέχνη του πατέρα της «ξηλώθηκε» από τον Μασκ ο οποίος είπε ότι είχε προσφερθεί να καταβάλλει αποζημίωση.

Την Πέμπτη το πρωί ο εκκεντρικός επιχειρηματίας έγραψε μέσω Twitter σε δημοσιογράφο «Προσφέρθηκα να πληρώσω τον άνθρωπο που που το σχεδίασε για κάτι που δεν ήθελα καν».

Σε απάντηση σε ένα άλλο tweet, πρόσθεσε: «Αναμφίβολα ενδιαφέρομαι για τους καλλιτέχνες που παίρνουν αποζημίωση, θα ήταν άδικο να μην πάρουν».

Τον Φεβρουάριο του 2017, ο Μασκ μοιράστηκε το «φανταστικό σχέδιο» ενός μονόκερου που πέρδεται ηλεκτρικό ρεύμα που τροφοδοτεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο εμφανίζεται στην «αγαπημένη» του κούπα.

Το post προέβαλε τη δουλειά του Tom Edwards, ο οποίος είχε αρχίσει να σχεδιάζει τις κούπες του μονόκερου από το 2010. Μάλιστα ήταν τόσο ενθουσιασμένος που τον ανακάλυψε ο Μασκ και ήταν   οπαδός του έργου του.

Ωστόσο, η χαρά του διακόπηκε κάπως απότομα όταν ο φίλος του καλλιτέχνη αγόρασε ένα αυτοκίνητο Tesla και ανακάλυψε τη χρήση ενός παρόμοιου μονόκερου.

Ο Edwards όπως ανέφερε στην Guardian, ήθελε μια θετική εξέλιξη σε αυτή την «περίεργη αναστάτωση». «Πραγματικά ο Μασκ είναι πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος, αλλά δεν είναι πάνω από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας».