Το emojiman είναι η δική μας, κυριολεκτικά, φάτσα σε emoji

Το emojiman είναι η δική μας, κυριολεκτικά, φάτσα σε emoji

H Samsung φέρνει ένα σκίτσο-καρικατούρα του εαυτού μας, που μπορεί να γελάσει, να κλείσει το μάτι σε κάποιον, να θυμώσει κτλ

Το ότι οι «φατσούλες», τα emojis δηλαδή, είναι ένας γραπτός κώδικας επικοινωνίας, μια καινούργια γλώσσα, το έχουμε αποδεχθεί.

Τώρα όμως ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει το δικό του, προσωπικό emoji, που μάλιστα θα του μοιάζει - για την ακρίβεια θα είναι ο ίδιος!

Η Samsung, η οποία έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου με την Apple (που εισήγαγε το animoji για το iPhone X, τον περασμένο Νοέμβριο), παρουσίασε το δικό της emojiman  - ένας καινούργιος όρος που προκύπτει από το «emoji» και το «human» - με την τελευταία εκδοχή του Galaxy S9. Και μπήκε στον κόπο να εξηγήσει το πώς το δημιούργησε.

Εστίασε στην τεχνολογία της κάμερας αναζητώντας τρόπους με τους οποίους αυτή μπορεί να ιχνηλατήσει εκφράσεις προσώπου. Το αποτέλεσμα ήταν μια κάμερα με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και την ικανότητα να δίνει τρισδιάστατο αποτέλεσμα, ενώ ιχνηλατεί πάνω από 100 εκφράσεις προσώπου.

Οι χρήστες, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που είναι γνωστή ως «blend shapes», μπορούν να αναμειγνύουν πολλαπλές εκφράσεις, στη βάση 75 βασικών.

«Και εγένετο το emojiman», το οποίο στην ουσία είναι ένα σκίτσο-καρικατούρα του εαυτού μας, που μπορεί να γελάσει, να κλείσει το μάτι σε κάποιον, να θυμώσει κλπ κλπ.