Η Vera το ρομπότ που αποφασίζει αν θα προσληφθείς ή όχι!

Η Vera το ρομπότ που αποφασίζει αν θα προσληφθείς ή όχι!

Θα ήταν η πιο επιτυχημένη και ακριβοπληρωμένη υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού αν δεν ήταν ένας αλγόριθμος!

Εκατοντάδες ρωσικές εταιρίες, ανάμεσά τους τα ρωσικά ΙΚΕΑ, πίνουν ήδη νερό στο όνομά της. Αμισθί και με φοβερή ταχύτητα και επιτυχία, η Vera εντοπίζει για αυτές τα κατάλληλα άτομα για τις κατάλληλες θέσεις εργασίες και η γνώμη της μετράει για τους εργοδότες που θέλουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις.

Η Vera θα ήταν η πιο επιτυχημένη και ακριβοπληρωμένη υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού αν δεν ήταν... ρομπότ!

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, η Vera - μέσω ενός ειδικού αλγόριθμου - εντοπίζει τους κατάλληλους υποψήφιους για την θέση που ενδιαφέρει καθε εταιρία μέσα από 5 διαφορετικά sites ευρέσεως εργασίας της επιλογής της εταιρίες, τους τηλεφωνεί, τους παίρνει συνέντευξη μέσω βίντεο κλήσης και τους αξιολογεί, σε ελάχιστο χρόνο σε σχέση με αυτόν που θα απαιτούσε η διαδικασία,  αν γινόταν με τον κλασσικό, ανθρώπινο τρόπο.

Κι αν ο υποψήφιος διερωτηθεί με τι στο καλό μιλάει, η Vera θα τον ενημερώσει χωρίς περιστροφές πως είναι ρομπότ. Ένα ρομπότ που θα κρίνει την εργασιακή του μοίρα.

Το ρομπότ έχει δεχτεί βέβαια κριτική με το τσουβάλι, καθώς όπως λένε αντικαθιστά την ποιοτική ανθρώπινη αλληλεπίδραση με προκαθορισμένους δείκτες αποτελεσματικότητας, κι όλα αυτά στο όνομα της μεγιστοποίησης της αποδοτικότητας και της εξοικονόμησης χρόνου...