Μηνύματα αυτοκαταστροφής προσθέτει το Viber!

Μηνύματα αυτοκαταστροφής προσθέτει το Viber!

Τι είναι αυτά τα μηνύματα και τι περιεχόμενο μπορεί να έχουν

Όσοι (οι λίγο παλαιότεροι) θυμούνται τον… επικό Αστυνόμο Σαΐνη, θα θυμούνται την χαρακτηριστική σκηνή με τον Αρχηγό Κουίμπι, που έδινε στον Επιθεωρητή Σαΐνη ένα μήνυμα το οποίο πάντα κατέληγε με τη φράση «αυτό το μήνυμα θα αυτοκαταστραφεί». Βεβαίως, το σημείωμα κατέληγε πάντα – κατά δαιμονισμένη σύμπτωση- στην κρυψώνα του Κουίμπι, όπου και εκρήγνυτο.

Ε, λοιπόν κάτι τέτοιο μπορεί να θυμίσει στους χρήστες της εφαρμογής Viber το ενημερωτικό μήνυμα που θα λάβουν για τις νέες υπηρεσίες του app που είναι τα μηνύματα αυτοκαταστροφής.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνει τους χρήστες του το Viber, με στόχο την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια των χρηστών, στον απόηχο του τεράστιου σκανδάλου Cambridge Analytica, με διαρροή προσωπικών πληροφοριών για τους χρήστες του Facebook, το Viber προσφέρει υπηρεσίες για «την ασφάλεια των χρηστών στις κοινωνικές εφαρμογές».

Σε αυτές είναι τα μηνύματα με χρονόμετρο αυτοκαταστροφής, δηλαδή μηνύματα με φωτογραφίες και videos που αυτοκαταστρέφονται μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Το χρόνο… αυτοκαταστροφής επιλέγει ο χρήστης.

Συγκεκριμένα το Viber αναφέρει:

Μετά τα γεγονότα σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών στις κοινωνικές εφαρμογές, μάθε γιατί το Viber είναι η πιο ασφαλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων:

- Το Viber δεν μπορεί να διαβάσει ή να ακούσει τις ιδιωτικές σου συνομιλίες και κλήσεις λόγω κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο

- Μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να διαγράψεις από τα τηλέφωνα των φίλων σου μηνύματα που έχεις ήδη στείλει

- Μπορείς να στείλεις μηνύματα με χρονόμετρο αυτοκαταστροφής σε Μυστικές Συνομιλίες

Τι είναι τα μηνύματα αυτοκαταστροφής ή εφήμερα μηνύματα

Η αποστολή ενός εφήμερου μηνύματος (ή μηνύματος με χρονόμετρο αυτοκαταστροφής) είναι απλή. Ο χρήστης διαλέγει τη φωτογραφία ή το video που επιθυμεί να στείλει και στη συνέχεια αρκεί να πατήσει στο εικονίδιο με το μολύβι για να του εμφανιστεί το χρονόμετρο κάτω αριστερά. Η χρονική διάρκεια που μπορεί να μείνει ορατό ένα Secret Message (έτσι τα ονομάζει η Viber) είναι από 1 έως 10 δευτερόλεπτα.

Η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη, μετά από αναβάθμιση, σε λειτουργικά Android και iOS.

Σχετικά Tags
Viber