Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα κονσόλα PS5 της Sony

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα κονσόλα PS5 της Sony

Ο ιαπωνικός κολοσσός κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ωστόσο οι αναλυτές της αγοράς... μίλησαν!

Σαν επτασφράγιστο μυστικό κρατάει ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός Sony την ημερομηνία κυκλοφορίας της επόμενης γενιάς της πιο επιτυχημένης παιχνιδομηχανής, του Playstation 5, με τις εικασίες και τις φήμες να δίνουν να παίρνουν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα techradar, οι φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων, κάνουν λόγο για την κυκλοφορία μιας νέας κονσόλας παιχνιδιών, που δεν θα μοιάζει με καμία άλλη μέχρι σήμερα. Το μυαλό όλων πάει στη Sony και το πολυαναμενόμενο PS5, καθώς έχουν περάσει 5 χρόνια, από τότε που η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε μια ολοκαίνουργια γενιά κονσόλας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, Shawn Layden, δήλωσε σε συνέντευξή του πρόσφατα στο Golem.de, ότι η κυκλοφορία της επόμενης κονσόλας σίγουρα δεν θα είναι στο άμεσο μέλλον. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα techradar.com, είναι πραγματικά δύσκολο για την Sony να κάνει αυτή τη στιγμή το άλμα στην κονσόλα επόμενης γενιάς, καθώς το PS4 Pro είναι ακόμα σχετικά νέο στην αγορά και ο άμεσος ανταγωνιστής του, το Xbox One X της Microsoft, είναι ακόμη πιο πρόσφατη έκδοση.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι αναλυτές της αγοράς προβλέπουν, ότι μπορεί να δούμε το PlayStation 5 ακόμη και το 2018, αλλά το πιο πιθανό είναι να κυκλοφορήσει το 2019 ή ακόμη και το 2020. Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, ο αναλυτής Damian Thong ο οποίος είχε προβλέψει την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS4 Pro, προέβλεψε ότι το PS5 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο μισό του 2018.

Ένας άλλος αναλυτής ωστόσο, ο Michael Pachter, πιστεύει ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο. Μιλώντας στο GamingBolt, είπε ότι αν και πιστεύει, πως το PS5 θα είναι μισό βήμα και θα είναι συμβατό με το PS4 Pro, δεν πιστεύει ότι θα το δούμε μέχρι το 2019 ή το 2020.