Ο Έλον Μασκ «κατέβασε» τις σελίδες των εταιρειών του στο Facebook

Ο Έλον Μασκ «κατέβασε» τις σελίδες των εταιρειών του στο Facebook

O μεγιστάνας ιδρυτής της SpaceX αγνοούσε την ύπαρξη της σελίδας της!

Η σελίδα της SpaceX “εξαφανίστηκε” σήμερα, λίγα λεπτά αφού ο ιδρυτής της, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, υποσχέθηκε με ανάρτησή του στο Twitter να την “κατεβάσει”, στο πλαίσιο μίας εκστρατείας κατά του Facebook, μετά τις αποκαλύψεις για το πώς χρησιμοποιεί το κοινωνικό δίκτυο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του.

Όταν ένας χρήστης του Twitter κάλεσε τον Μασκ να “κατεβάσει” τη σελίδα της SpaceX στο Facebook, η απάντηση του δισεκατομμυριούχου ήταν αποστομωτική: “Δεν ήξερα ότι υπάρχει. Θα το κάνω”.

Σε επόμενες αναρτήσεις του, ο Μασκ ανέφερε πως η σελίδα της SpaceX “θα εξαφανιστεί σύντομα” και εξήγησε πως “κυριολεκτικά δεν την είχα δει ούτε μία φορά”. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι η επιρροή του Facebook επεκτείνεται και στο Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook.

Και πράγματι, λίγα λεπτά αργότερα η σελίδα της SpaceX στο Facebook, η οποία είχε πάνω από 2,7 εκατομμύρια ακολούθους, χάθηκε από προσώπου γης, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη σελίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla στο Facebook...

Ο Μασκ ενεπλάκη στην υπόθεση της κλοπής προσωπικών δεδομένων από τον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης όταν αποφάσισε να απαντήσει σε ένα tweet του συνιδρυτή της εφαρμογής WhatsApp, Μπράιαν Άκτον. Ο τελευταίος πρωτοστατεί στο κίνημα #deletefacebook ("Διαγράψτε το Facebook") τις τελευταίες ημέρες.

"Τι είναι το Facebook;" έγραφε το μήνυμα που ανάρτησε, προφανώς χαριτολογώντας, ο Ίλον Μασκ.