Τατιάνα Μπλάτνικ: Η νύφη του τέως βασιλιά βάζει την ποδιά της κουζίνας

Πρόκειται να κυκλοφορήσει το βιβλίο «Α Taste of Greece» από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο teNeues

H Τατιάνα Μπλάτνικ σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό «Point de Vue» ανοίγει την καρδιά της και μιλάει για τον σύζυγό της Νικόλαο, την Ελλάδα, τις γαστρονομικές της αναζητήσεις και το νέο της βιβλίο με μαγειρικές συνταγές από κάθε γωνιά της χώρας μας το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι τα ταξίδια τής άρεσαν ανέκαθεν και ότι αφιέρωνε σε αυτά μεγάλο μέρος των χρημάτων της.

«Από μικρό παιδί περιπλανιέμαι σε διάφορες γωνιές του κόσμου απολαμβάνοντας τις ομορφιές αλλά και γνωρίζοντας τον πολιτισμό. Μου αρέσει να έρχομαι σε επαφή με τους κατοίκους και πάντα προσπαθώ να συλλέγω στοιχεία του τρόπου ζωής τους. Δοκιμάζω τις τοπικές γεύσεις και μελετώ τη λαϊκή τέχνη. Μέσα από την κουζίνα και τη λαϊκή τέχνη καταλαβαίνει κανείς πολλά για το lifestyle κάθε περιοχής. Με εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις κατανοείς καλύτερα τον τόπο και τους ανθρώπους του».

Και συνεχίζει η σύζυγος του Νικόλαου Γλύξμπουργκ:

«Πολυτέλεια είναι ένας περίπατος στους πρόποδες της Πάρνηθας μαζί με τον σύζυγό μου Νικόλαο, μια βόλτα, ένα ταξίδι, ένα ωραίο πιάτο φαγητό»

Το «Point de Vue» τονίζει μάλιστα ότι χάρη στην έρευνά της για το νέο της εγχείρημα η Τατιάνα γνώρισε σε βάθος την ελληνική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

«Η γαστρονομία ανέκαθεν τη συγκινούσε. Από την εποχή που ζούσε στο Λονδίνο είχε την τάση να ψάχνει χώρους -ακόμη και όχι ιδιαίτερα διαφημισμένους- και να ανακαλύπτει σεφ και συνταγές. Κάθε φορά που επισκεπτόταν την Ελλάδα με τον σύζυγό της Νικόλαο πήγαιναν σε μέρη όπου εκείνη αναζητούσε γεύσεις λιγότερο γνώριμες οι οποίες ωστόσο συνδέονται με αυθεντικά ελληνικά προϊόντα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Με τον τρόπο αυτό ανακάλυπτε μυρωδικά, αλλά και πρώτες ύλες όπως τα χειροποίητα μακαρόνια, το πατέ από πιπεριά, η μαρμελάδα από κάππαρη, ελιά και παντζάρι χωρίς συντηρητικά, τα οποία ενίοτε χρησιμοποιούσε και η ίδια προβάλλοντας μέσα από τα social media τη χώρα μας και τα προϊόντα της.

Όσα εντόπισε, λοιπόν, στις περιηγήσεις της συγκαταλέγονται στο βιβλίο της «Α Taste of Greece».

Πρόκειται για ένα coffee table book από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο teNeues, το οποίο θα βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων σε λίγες ημέρες ενώ ήδη έχει γίνει θέμα σε πολλά διεθνή περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τους κοσμικούς κύκλους της Ευρώπης, «όταν είσαι η Τατιάνα της Ελλάδας, κινείσαι ανάμεσα στους γαλαζοαίματους της Ευρώπης και κάνεις την πρώτη σου εκδοτική προσπάθεια, είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Άλλωστε, η Τατιάνα έχει συμπεριλάβει στο εκδοτικό της όραμα και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς κοινωνίας, με εκπροσώπους της μόδας και της showbiz».

Πρόκειται για τις 30 διακεκριμένες προσωπικότητες που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα και λατρεύουν την κουζίνα της, από τις οποίες η Τατιάνα ζητά να προτείνουν μια συνταγή- αυτές εξάλλου αποτελούν και τον αδιαφιλονίκητο άσο στο μανίκι της.

H σιδηρά κυρία της ενημέρωσης Αριάννα Χάφινγκτον συστήνει στον κόσμο τα μελομακάρονα, η παραγωγός και σύζυγος του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, τη βασιλόπιτα, η Νταϊάν Φον Φίρστενμπεργκ το χταποδάκι στα κάρβουνα, ο Νίκος Αλιάγας τη μακαρονάδα με πιπεριές, η Τατιάνα Κασιράγκι τη στραπατσάδα, o Κριστιάν Καρεμπέ το σουβλάκι κοτόπουλο και η Βικτόρια Χίσλοπ τους κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι.

Στο «Α Taste of Greece» μαγειρεύει, επίσης, ο μετρ της υψηλής ραπτικής Valentino, η διεθνής Μαίρη Κατράντζου, η Ολυμπία Δουκάκη και ο πρόεδρος της 25th Century Fox Tζιμ Γιαννόπουλος.

Το «Point de Vue» αναφέρεται στη συνδρομή των προσωπικοτήτων με τον πλέον κολακευτικό τρόπο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όταν ένα τόσο μεγάλο εκδοτικό project έχει την υποστήριξη και διεθνών VIPs η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από το ότι πολλοί φαν ήδη απευθύνονται στον γερμανικό εκδοτικό οίκο για να το εξασφαλίσουν πριν καν κυκλοφορήσει.