Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ζώη Μαρίνου «Επάγγελμα δημοσιογράφος»

Το βιβλίο του δημοσιογράφου και ταμία του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, Ζώη Μαρίνου, «Επάγγελμα δημοσιογράφος», παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια εκδήλωσης που έγινε χθες το βράδυ στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης, της Πάτρας.

Για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης και ο φιλόλογος - συγγραφέας Κώστας Λογαράς, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης της ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάσης Μπαμπανέβας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής, συζητήθηκαν το επάγγελμα της δημοσιογραφίας, οι παθογένειες, αλλά και το μέλλον του κλάδου.

Όπως επισημάνθηκε το βιβλίο μιλά για τα δυο «δωμάτια» της ειδησεογραφίας. Το ένα είναι η αμεσότητα, η παροχή πληροφοριών σε «ζωντανό» χρόνο, που εξ αντικειμένου προσφέρει το Διαδίκτυο και το άλλο η σε βάθος ανάλυση και ψύχραιμη αποτίμηση των γεγονότων που συνοδεύει την έντυπη δημοσιογραφία.

Ακόμη, αναφέρθηκε ότι ο Ζώης Μαρίνος εξηγεί στο βιβλίο γιατί το «τέλος των εφημερίδων», ειδικά των περιφερειακών θα αργήσει πολύ να έρθει -αν έρθει ποτέ- και περιγράφει με ευκρίνεια το δύσβατο τοπίο μέσα στο οποίο λειτουργεί σήμερα ο επαγγελματίας δημοσιογράφος.

Επίσης, τονίστηκε ότι μεγάλο μέρος του βιβλίου αναφέρεται σε αθέατες πλευρές της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, πλευρές που η κοινή γνώμη είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν κατανοεί. Επίσης, στα οκτώ κεφάλαια του βιβλίου, φιλοξενούνται άγνωστες, ανέκδοτες ιστορίες της τοπικής δημοσιογραφικής ιστορίας της Πάτρας από το 1970 έως σήμερα.