Έκθεση βιβλίου στο Άλσος Κηφισιάς

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών & Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς διοργανώνουν το local book show, μια πρωτοποριακή έκθεση βιβλίου και πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί 3 -12 Οκτωβρίου στο Άλσος της Κηφισίας.

Τιμώμενη συγγραφέας θα είναι η Πηνελόπη Δέλτα ενώ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει έκθεση μοναδικού αρχειακού υλικού ιδιοκτησίας του απόγονού της Αλέκου Π. Ζάννα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 20:00 με καλωσόρισμα του δημάρχου Κηφισιάς.

Στηγ Έκθεση θα εκπροσωπηθούν τουλάχιστον 40 εκδοτικοί οίκοι ενώ θα υπάρξει πρόγραμμα παρουσιάσεων βιβλίων όπως και καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Επίσης στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί η καμπάνια με τίτλο «local book: δεύτερη ζωή», η οποία προτρέπει τους κατοίκους των βορείων προαστίων να δώσουν δεύτερη ευκαιρία στα μη χρησιμοποιούμενα βιβλία τους για να αλλάξουν μια ζωή! Θα υπάρχει ειδικό περίπτερο συλλογής των βιβλίων με επίβλεψη του δήμου Κηφισιάς.

Τα βιβλία που θα συλλεχθούν θα γίνουν δωρεά σε τοπικά ιδρύματα και βιβλιοθήκες που τα έχουν ανάγκη. Το local book show πραγματοποιείται στα πλαίσια της καινούργιας στρατηγικής και καμπάνιας local book, η οποία υποστηρίζει την πώληση του βιβλίου στο τοπικό βιβλιοπωλείο, στη γειτονιά που κινούμαστε και που μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Αυτή είναι η φυσική πηγή του βιβλίου και ο βιβλιοπώλης ο οδηγός και σύμβουλος στις αγορές μας. Αυτό βέβαια ξεκινάει με μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και προώθησης και θα συνεχιστεί με εκπαίδευση και προτεινόμενες ουσιαστικές αλλαγές για την επαναπροσέγγιση του κοινού από τα τοπικά βιβλιοπωλεία.

Καθημερινές 18.00 – 22.00 και τα Σαββατοκύριακα 12.00 – 22.00

Παρακαλούμε περιμένετε ...