Survivor: Κέρδισαν τη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο οι Τούρκοι

Πιο σκληροτράχηλοι αποδείχθηκαν οι παίκτες του τουρκικού Survivor από αυτούς του ελληνικού στο πρώτο αγώνισμα "φιλίας".

Πιο σκληροτράχηλοι (και κυρίως πιο εύστοχοι) αποδείχθηκαν οι παίκτες του τουρκικού Survivor από αυτούς του ελληνικού, καθώς στο πρώτο «αγώνισμα φιλίας» μεταξύ των δύο ομάδων επικράτησαν με 10-7 και απέχουν μία νίκη από το μεγάλο έπαθλο που υποσχέθηκε ο παραγωγός του παιχνιδιού, Ατζούν Ιλιτζαλί.

Ο στίβος στον οποίο αγωνίστηκαν Έλληνες και Τούρκοι παίκτες ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, και ήθελε ταχύτητα και καλή ισορροπία, αλλά και ευστοχία στον τελικό στόχο, με τους συμπατριώτες του Ιλιτζαλί να τα πηγαίνουν καλύτερα, φτάνοντας το σκορ ακόμα και στο 6-1, πριν οι Έλληνες μειώσουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποφύγουν την ήττα με 10-7.

Έτσι, οι Τούρκοι έκαναν το 1-0 και πλέον αν νικήσουν στο επόμενο αγώνισμα, που θα προβληθεί αύριο, θα κερδίσουν το τριπλό έπαθλο, που περιλαμβάνει διακοπές στη Μύκονο (ή στο Μπόντρουμ, αν κερδίσουν οι Έλληνες), μία βραδιά διασκέδασης με τον δημοφιλή στην Τουρκία τραγουδιστή Fedon, που ερμηνεύει τραγούδια στα ελληνικά, καθώς και ένα τραπέζι γεμάτο φαγητά κοινά σε Ελλάδα και Τουρκία (όπως κεφτέδες, ντολμάδες, ιμάμ μπαϊλντί, κεμπάπ, και φυσικά για γλυκό μπακλαβά), το οποίο όμως τελικά η παραγωγή του παιχνιδιού αποφάσισε να παραθέσει και στις δύο ομάδες, ανεξάρτητα του ποιος θα νικήσει, μετά από πρόταση Τούρκου παίκτη.

Όσο για το ενδεχόμενο να υπάρξει ισοπαλία, να κερδίσει δηλαδή η ελληνική ομάδα, σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με τον Τούρκο παραγωγό, η νίκη θα κριθεί στα "πέναλτι".

Σημειωτέον ότι στο πρώτο αυτό αγώνισμα έπρεπε να παίξουν πέντε άνδρες και δύο γυναίκες από κάθε ομάδα, κι έτσι μετά από διαβουλεύσεις αποφασίστηκε να μην αγωνιστούν οι Γιάννης Σπαλιάρας, Κώστας Κοκκινάκης και Μπο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο παιχνίδι δεν υπήρξαν εντάσεις μεταξύ των δύο ομάδων, και το αγώνισμα εξελίχθηκε στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής φιλίας που, όπως είπε ο Ιλιτζαλί, ήθελε να προωθήσει με την πρωτοβουλία αυτή – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν πρόκειται για έναν φιλικό αγώνα, αλλά για έναν αγώνα φιλίας.