Eurovision 2016 – Αζερμπαϊτζάν: Οι ενδιαφερόμενοι θα στείλουν αιτήσεις

Έπειτα από μήνες σιγής, ο Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός ITV, του Αζερμπαϊτζάν, έστειλε ανοικτή πρόσκληση σε όλους για να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό της Eurovision 2016.

Ωστόσο, το Αζέρικο ITV  θα κάνει κλειστή επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Στοκχόλμη.

Για τους καλλιτέχνες

Καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για την εκπροσώπηση θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στην διεύθυνση [email protected], συμπεριλάμβάνοντας σ' αυτή στοιχεία όπως το όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, τόπο διαμονής και οπτικοακουστικό υλικό από τον εαυτό τους, έως τις 10/02.

Για τους συνθέτες

Οι συνθέτες επίσης πρέπει να υποβάλλουν στην διεύθυνση [email protected] λεπτομερώς περιγραφικά στοιχεία της ταυτότητας και της εργασίας τους. Η υποβολή των αιτήσεων πρέπει να γίνει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Η συμμετοχή που θα επιλεγεί θα ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου.

Να θυμίσουμε ότι, το Αζερμπαϊτζάν έκανε το ντεμπούτο του στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2008. Το 2011 κέρδισε το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι Running Scared από τον Ell (Έλνταρ Γκάσιμοβ) & Nikki (Νίγκαρ Τζάμαλ). Ωστόσο, το 2015 ο Elnur Huseynov (που είχε ήδη εκπροσωπήσει τη χώρα το 2008) με το τραγούδι «Hour of the Wolf», πέρασε 10ος από τον Δεύτερο Ημιτελικό με 53 βαθμούς, ενώ τερμάτισε στη 12η θέση με 49 βαθμούς.