Οι κιτς συμμετοχές της Eurovision που έγραψαν ιστορία

Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερες αλλά για οικονομία χρόνου διαλέξαμε τις πιο χτυπητές

Πολλοί φαν του θεσμού διαμαρτύρονται ότι τα τελευταία χρόνια η Eurovision έχει… παρασοβαρέψει - και δεν έχουν άδικο. Ολοένα και πιο «κανονικά» τραγούδια συμμετέχουν στον διαγωνισμό και κερδίζουν τις πρώτες θέσεις, παραγκωνίζοντας ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της Eurovision τα τελευταία 62 χρόνια: το κιτς. 

Διότι, τι είναι η Eurovision χωρίς γκλίτερ, φτερά και πούπουλα και  ακραίες εμφανίσεις; Τι θα ήταν δηλαδή η Eurovision χωρίς…

1. Την drag stage persona του καλλιτέχνη Andriy Danylko, Verka Serduchka, της Ουκρανίας το 2007 με το ρούχο στολή αστροναύτη – αλουμινόχαρτο και το  Dancing Lasha Tumbai; Πρώτη στις καρδιές όλων των ψηφοφόρων, δεύτερη στα επίσημα αποτελέσματα. 

 

2. Τον Rodolfo Chikilicuatre, τον άνθρωπο-καρικατούρα της Ισπανίας το 2008 και το  Baila el Chiki-chiki; Περέα, περέα! 

 

3. Το 2008 θα το θυμόμαστε ως σούπερ καλτ χρονιά! Τότε ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision μία γαλοπούλα. Dustin the Turkey, Ιρλανδία 2008.

 

4. Η αποθέωση του κιτς και δικαίως νικήτρια (από αυτή την άποψη) το 2004: Wild Dances, Ruslana (την συγχωρούμε ακόμα και που κέρδισε τον Σάκη!)

 

5. Την ίδια χρονιά, η Πολωνία έστειλε μια βουκολική συμμετοχή που ήλπιζε να πάει καλά λόγω των sexy χωριατοπούλων. "My Słowianie - We Are Slavic" με τους Donatan & Cleo.  14η στην τελική βαθμολογία και πολύ της ήτανε. 

 

6. Η Silvia Night με το Congratulations, έχει μείνει στην ιστορία των κιτς εμφανίσεων με την αμφίεση αλά Army of Lovers - Copacabana, την υστερία της και τελικά τον αποκλεισμό της Ισλανδίας από τον το τελικό, το 2006. 

 

Τέλος, ειδική εύφημος μνεία στην Κοντσίτα Βουρστ, τη γυναίκα με τα μούσια και απόλυτη νικήτρια της Eurovision τo 2014. Θεά! 

Υ.Γ: Η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερες αλλά για οικονομία χρόνου διαλέξαμε τις πιο χτυπητές!