Οι έφηβοι κυνηγούν… το τρένο, στη Στέγη

Ένα αστείο αλλά και αιχμηρό έργο για την περιπέτεια της ενηλικίωσης, γραμμένο από τον ταλαντούχο Έλληνα συγγραφέα Λένο Χρηστίδη, με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου.

Ένα τρένο. Ράγες. Έξι επιβάτες. Έξι ιστορίες. Σε παράλληλες ράγες. Που διασχίζουν τις φλεγόμενες πόλεις. Εικόνες εξέγερσης. Εξωτερικής και εσωτερικής. Προορισμοί. Επώδυνοι αλλά απαραίτητοι για την ενηλικίωση.

Έξι έφηβοι σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

Στην τρίτη κατά σειρά συνεργασία της με τη Στέγη στον τομέα του εφηβικού θεάτρου, η πεπειραμένη Σοφία Βγενοπούλου με τη Grasshopper ανανεώνεται προτείνοντας για πρώτη φορά μια μουσική παράσταση: Το τρένο του Λένου Χρηστίδηπου γράφτηκε ειδικά για τη Στέγη, ανεβαίνει από το Νοέμβριο 2013 έως και το Μάιο 2014.

Τι κοινό έχουν ένας φανατικός θαυμαστής του Τζάστιν Μπίμπερ με μια κοπέλα που τραγουδάει φανατικά τον εθνικό ύμνο; και πώς βρέθηκαν στο ίδιο βαγόνι με έναν επίδοξο φωτογράφο; Πώς συνδυάζεται μια τούρτα γενεθλίων με ένα νυφικό φόρεμα; και ένα λουλούδι με ένα τσιγάρο; Τι ρόλο διαδραματίζει ένα μυστήριο τρένο-DJ που παίζει για τους επιβάτες πασίγνωστα ροκ τραγούδια; Και ποιος από όλους τους κουβαλά μαζί του ένα όπλο; Τέτοιους και άλλους γρίφους θέτει το νέο έργο του Λένου Χρηστίδη, επιχειρώντας να λύσει το μεγάλο γρίφο, το γρίφο της ζωής.

Το τρένο ανεβαίνει ως ένα εναλλακτικό, σουρεαλιστικό μιούζικαλ για το δύσκολο όσο και συναρπαστικό ταξίδι προς την ενηλικίωση, επενδυμένο με δημοφιλείς ροκ επιτυχίες που συντονίζονται με την εφηβική ψυχή. Η μουσική και ο χορός γίνονται το όχημα έκφρασης των πιο μύχιων σκέψεων και των πιο ανομολόγητων επιθυμιών της εφηβείας.

Μία ακόμα καινοτομία: στην συγγραφική διαδικασία του Τρένου συμμετείχαν οι ίδιοι οι έφηβοι, συγκεκριμένα η θεατρική ομάδα του 14ου Λυκείου Περιστερίου, με την συνεργασία της οποίας γράφτηκε και παρουσιάστηκε μια πρώτη μορφή του έργου στα πλαίσια του 3ου φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου τον περασμένο Μάιο.

Κείμενο: Λένος Χρηστίδης 

Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου

Ερμηνεύουν: Αντιγόνη Φρυδά, Γιάννης Νιάρρος, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Μιχάλης Πανάδης, Νατάσα Παπανδρέου, Χαρά Ιωάννου

Γενική είσοδος: 12 ευρώ