“Υπάρχει και Φιλότιμο” από τον Γιάννη Μπέζο στην Αθήνα

Πιο επίκαιρη από ποτέ, η διαχρονική κωμωδία “Υπάρχει και Φιλότιμο” ανεβαίνει φέτος από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στα πλαίσια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας για το καλοκαίρι του 2013.

Το κλασικό έργο των Α. Σακελλάριου- Χ. Γιαννακόπουλου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου με τον Γιώργο Παρτσαλάκη στο ρόλο του… πιο «δημοφιλή» Έλληνα πολιτικού, Ανδρέα Μαυρογιαλούρου. Η παράσταση στο πλαίσιο της περιοδείας της σε όλα τα μεγάλα θέατρα της Ελλάδας, κάνει δύο στάσεις στην Αθήνα, στη Νέα Μάκρη την Κυριακή 28 Ιουλίου και στη Νίκαια τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Μισό αιώνα μετά τη συγγραφή του, το «Υπάρχει και Φιλότιμο» συγκαταλέγεται στα πλέον αντιπροσωπευτικά έργα της ελληνικής δραματουργίας με θέμα την πολιτική. Ατάκες όπως «Φάγανε... φάγανε… φάγανε... από παντού!!» ή «πολύ θα ήθελα να δω έναν Έλληνα να πει… συγγνώμη… συγγνώμη ρε παιδιά... έφταιξα…» θυμίζουν κατά πολύ τη σημερινή πολιτική επικαιρότητα ενώ το όνομα του πρωταγωνιστικού ρόλου «Μαυρογιαλούρος» αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς της σύγχρονης πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης, κ. Γιάννης Μπέζος: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης για τη συνεργασία, όλους όσους μόχθησαν για την πραγμάτωση της παράστασης και πάνω απ' όλα τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη τους και τη διαθεσιμότητά τους. Το καλό έργο είναι παρόν και η επικαιρότητα αμείλικτη.»

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους: Γιώργο Παρτσαλάκη, Τάκη Παπαματθαίου, Θανάση Βισκαδουράκη, Τάσο Γιαννόπουλο κ.α.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Μπέζος

Εισιτήρια: 15 ευρώ

Παραστάσεις: Κυριακή 28.7: Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης, 21:30 / Δευτέρα 29.7: Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, 21:30