Κρίμα που είναι πόρνη: Μια ροκ εκδοχή ενός δράματος

Το “Κρίμα που είναι πόρνη”, αποτελεί ένα rock remix της πιο ερωτικής τραγωδίας της Αναγέννησης.

Η Cheek by Jowl, μια καταξιωμένη ομάδα από τη Βρετανία, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα παρουσιάζοντας στο κοινό ένα συναρπαστικό δράμα του Τζων Φορντ σε 5 μόλις παραστάσεις.

Θέμα της παράστασης, το ταμπού του αιμομικτικού έρωτα δύο αδελφών, το αιματοβαμμένο δράμα του 1633, η τραγική ιστορία του Τζοβάνι και της Ανναμπέλλα.

Τι θα δούμε στην παράσταση; Μια… προχωρημένη εκδοχή του story, με έντονα στοιχεία ντίσκο, ποπ και ροκ μουσικής, με έναν εκρηκτικό συνδυασμό σκοτεινού χιούμορ και στυγερών φόνων και όλα αυτά σκηνοθετημένα από μία ομάδα που παγκοσμιως φημίζεται για την φρέσκια και πάντα τολμηρή ματιά της στα κλασικά έργα.

Όσο για τα highlights, αξίζει να σημειώσουμε πως το “Κρίμα που είναι Πόρνη” βρέθηκε αμέσως στο περιθώριο παρά το ότι ήταν εξαιρετικά δημοφιλές, λογοκρίθηκε και μάλιστα έφτασε στο σημείο ακόμη και να απαγορευτεί στα μέσα του 20ου αιώνα εξαιτίας του θέματος – ταμπού που πραγματευόταν.

Σκηνοθεσία: Declan Donnellan
Συν-σκηνοθεσία: Owen Horsley

Παίζουν: Gina Bramhill, Philip Cairns, David Collings, Hedydd Dylan, Ryan Ellsworth, James Fairhurst, Orlando James, Jonathan Livingstone, Peter Moreton, Nicola Sanderson, Gyuri Sarossy, Laurence Spellman

Η παράσταση είναι στα Αγγλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση.

Κεντρική Σκηνή Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών

Διάρκεια παραστάσεων: 18 έως 22 Δεκεμβρίου

Ώρα: 20:30

Εισιτήρια: Από 15 ευρώ

(Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 210 9005800)