Oι Νεφέλες του Αριστοφάνη σε διασκευή, ειδικά για παιδιά

Η Παιδική Σκηνή της Δήμητρας Φουντούκη παρουσιάζει στο Θέατρο «Λάμπρος Κωνσταντάρας» (Αιγάλεω) το θεατρικό έργο «Νεφελοκαμώματα!». Πρόκειται για τις Νεφέλες του Αριστοφάνη σε μια απίθανη διασκευή, ειδικά για παιδιά. Σε μια εποχή όπου η κρίση αξιών ταυτίζεται με την κρίση στην παιδεία, η απολαυστική αυτή παράσταση, πάντα επίκαιρη ψυχαγωγεί και αφυπνίζει μια που καταπιάνεται με θέματα παιδείας, διαπαιδαγώγησης και ηθικής. Ένα έργο που μιλάει απευθείας στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θεατές. Μια σύγχρονη προσέγγιση με καυστικό χιούμορ που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την διαχρονικότητα του έργου του μεγάλου μας κωμωδιογράφου. Τη σπουδαία αυτή κωμωδία παντρέψαμε με την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας που ξεσηκώνει και συναρπάζει τον καθένα από μας, ανεξάρτητα από την καταγωγή του. Αυτός είναι ο Χορός στην πατρίδα μας. Παρών στη χαρά, αλλά και στη λύπη. Γι' αυτό και μέσα απ' αυτόν διασκεδάζουμε, μοιραζόμαστε τον πόνο μας, παρηγορούμαστε αλλά και γλεντάμε..

Η υπόθεση της παράστασης

Ο Στρεψιάδης, ένας αγράμματος χωριάτης βρίσκεται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση. Τα χρέη τον έχουν πνίξει! Ο γάμος του με μια γυναίκα από ανώτερη κοινωνική τάξη και η άσωτη ζωή του γιου του Φειδιππίδη, τον έχουν οδηγήσει σε συνεχή δάνεια. Οι δανειστές του όμως δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Απαιτούν τα χρήματά τους, πιέζουν και οι τόκοι ανεβάζουν το χρέος. Ο Στρεψιάδης έχει χάσει τον ύπνο του αλλά στο τέλος βρίσκει λύση. Το Φροντιστήριο του Σωκράτη! Καθώς ο γιος του αρνείται να πάει, αποφασίζει να γραφτεί ο ίδιος και να σπουδάσει ελπίζοντας πως έτσι, θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο και να γλυτώσει από τα χρέη του. Γρήγορα όμως θα εκδιωχθεί ως ανεπίδεκτος μαθήσεως. Ο γιος του θα πειστεί τελικά να πάει, μόνο που ο Στρεψιάδης θα το πληρώσει ακριβά ....

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
Διασκευή -Στίχοι: Δήμητρα Φουντούκη Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος
Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Παλιούρας Σκηνικά: Ιωάννα Φουντούκη
Κοστούμια: Vesna Stojanovic Χορογραφίες: Αθηνά Γιακεζόγλου
Μακέτα: Αντώνης Βαλέλης Φωτογραφίες: Βασίλης Γερμάνης

ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ:
Η Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου

Παραδοσιακούς χορούς (Πεντοζάλη, Ικαριώτικο, Σούστα, Καλαματιανό κλπ)
δίδαξε ο Κώστας Τουλάτος

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟI:
Χρήστος Μπίρος
Στέφανος Αθανασόπουλος
Άννα Γεωργουλάκη
Αθηνά Γιακεζόγλου
Σοφία Ιόλη Μπούντα
και Δήμητρα Φουντούκη

Παραστάσεις πραγματοποιούνται μόνο οργανωμένες με σχολεία, για παιδιά της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ώρες σχολικού ωραρίου. Η παράσταση ταξιδεύει όλη τη χειμερινή σαιζόν και εκτός Αθηνών.

Θέατρο «Λάμπρος Κωνσταντάρας»
Κουντουριώτου 40 και Μυριοφύτου 55, Αιγάλεω
2105911390