Το ελισαβετιανό δράμα “Κρίμα που είναι πόρνη” στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο στο Θέατρο Χώρα, παρουσίασε για πρώτη φορά στις 17 Δεκεμβρίου, το «Κρίμα που είναι πόρνη» του Τζον Φορντ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Το έργο παρουσιάστηκε στην Αγγλία μεταξύ 1625-1633 και είναι το γνωστότερο έργο του Άγγλου δραματουργού, του οποίου τα έργα χαρακτηρίζονται από συγκρούσεις πάθους και προσωπικών αντιλήψεων με τους νόμους και τα ήθη της εποχής του.

Υπόθεση

Όταν ο Τζοβάνι αποκαλύπτει στην αδερφή του Αναμπέλα ότι είναι ερωτευμένος μαζί της, εκείνη ανταποκρίνεται στον έρωτά του. Αυτή η προκλητική αιμομικτική σχέση, που ξεπερνάει κάθε αποδεκτή ηθική, κινητοποιεί έναν ολόκληρο μηχανισμό στην πολιτεία της Πάρμα, που επιχειρεί να εμποδίσει την συνέχισή της . Όμως ούτε ο Τζοβάνι ούτε και η αδελφή του μπορούν να συλλάβουν γιατί είναι ανεπίτρεπτος ο έρωτάς τους, αφού τον βιώνουν ως αγνό, άδολο και ανυστερόβουλο. Πολύ δε περισσότερο όταν όλος ο κοινωνικός τους περίγυρος μοιάζει να ζει μέσα στο ψέμα, τη βία και την υποκρισία. Ο γάμος της Αναμπέλα με ένα ισχυρό πρόσωπο του κύκλου τους, που επιβάλλεται από τον πατέρα των παιδιών προκειμένου η σχέση των δύο αδελφών να σταματήσει, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Σκηνικά – κοστούμια: Εύα Νάθενα
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Τζιούκαλιας
Βοηθοί σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Δάφνη Κολυβά, Εβελίνα Δαρζέντα

Διανομή: Γρηγόρης Γαλάτης, Εβίτα Ζημάλη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μιχάλης Κίμωνας, Μαρία Κίτσου, Θύμιος Κούκιος, Σοφία Μυρμηγκίδου, Χρήστος Νίνης, Θέμης Πάνου, Δημήτρης Πασσάς, Ελεάννα Στραβοδήμου, Γιωργής Τσουρής, Χάρης Τζωρτζάκης, Μηνάς Χατζησάββας

Στον πρόλογο της παράσταση ακούγεται: ΓΕΝΕΣΙΣ 1.1-3.24
Στην παράσταση ακούγεται ο Βιβλικός Ψαλμός 137, By the waters of Babylon

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 15€
Φοιτητικό: 10€
Κάθε Πέμπτη: 13€

Εθνικό Θέατρο - Θέατρο Χώρα
Αμοργού 20, Αθήνα (Κυψέλη) , +0302108673945

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 20:30
Σάββατο στις 17:00 και στις 20:30
Κυριακή στις 19:00

Ανακοίνωση: Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου και την Κυριακή 25 Ιανουαρίου δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις λόγω των εθνικών εκλογών.