Πλέκουμε… τον Πειραιά!

Το yarn bombing είναι ακτιβισμός, είναι μια μορφή γκράφιτι και έχει τελείως προσωρινό χαρακτήρα, αν και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να τραβήξει και σε ένα σχετικό βάθος χρόνου.

Στόχος του είναι να μυήσει όσο το δυνατόν περισσότερους στη χαλάρωση που χαρίζει το πλέξιμο, κάτι που τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι απολύτως απαραίτητο για τους συμπολίτες μας.

Γίνεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου, αλλά συνηθίζεται να γίνεται και σε άλλες ημέρες επ’ ευκαιρία διαφόρων εκδηλώσεων.

Στην Ελλάδα έχει γίνει ήδη σε μικρή έκταση σε κάποιες περιοχές (πλατεία Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα, στην Ξάνθη) αλλά είναι πρώτη φορά που γίνεται σε τέτοια έκταση οργανωμένα και με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής.

Έτσι ως τις 10 Ιουνίου όσοι βρεθούν στο Πασαλιμάνι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά νήματα, χρώματα και χαρούμενο κόσμο που ρίχνει ένα... πουλοβεράκι πάνω στο Ρολόι του Πειραιά καθημερινά από τις 17:00 το απόγευμα ως τις 23:00 το βράδυ!

Στο πλαίσιο της 3ης Πειραϊκής Αμφικτυονίας, καλούμαστε όλοι να πλέξουμε μαζί ένα υπέροχο πανί που θα ομορφύνει με τα χρώματά του την πόλη!

Το ραντεβού δίνεται στο περίπτερο της Πολύμορφης Έκφρασης Πολιτισμού & Παράδοσης, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε: Μαρία Ζηλάκου (6947 757215) – Μάνια Χατζηιωαννίδη (6944 618442).