Πού να πάτε, τι να δείτε στην Αθήνα τη Πέμπτη

Ατζέντα για 26 Φεβρουαρίου

Στη συνέχεια θα δείτε έναν μικρό οδηγό με προτάσεις ψυχαγωγίας για την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου.

Η ατζέντα περιλαμβάνει κινηματογράφο, θέατρο, εικαστικά, μουσική, χορό, διαλέξεις.

ΧΟΡΟΣ

«Πρόσβαση άνευ ορίων»
Με την παράσταση «evolution» της χορογράφου και χορεύτριας Claire Cunningham (Μεγάλη Βρετανία) και «Magnolia» (or Defiance) της κολλεκτίβας IMRC (Integrated Movement Research Collective), με χορογράφο την Iva Nerina Sibila (Κροατία), ξεκινά σήμερα, για πρώτη φορά στη χώρα, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «Unlimited Access» , για και από ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία.Το σύνθημα των ελληνικών και ξένων ομάδων που συμμετέχουν με παραστάσεις τους είναι ότι « Πάνω στη σκηνή του χορού είμαστε όλοι ίδιοι!». Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Συγγρού 107, Νέος Κόσμος. Τηλ. 210 9005800. Ώρα 20.30. Διάρκεια παραστάσεων 17 λεπτά και 40 λεπτά αντίστοιχα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Έρωτας-Θάνατος· από τον Μιχαήλ Άγγελο στον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα»
Ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης, θα ερμηνεύσει τραγούδια, συνοδευόμενος από τη Δαναή Καρά στο πιάνο, για τα μεγάλα ανθρώπινα και οικουμενικά θέματα της ζωής, του έρωτα και του θανάτου, όπως τα εξέφρασαν στο έργο τους κορυφαίοι ποιητές και συνθέτες. Του ρεσιτάλ θα προηγηθεί εισαγωγική ομιλία από τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη. Τηλ. 2107282333.Ώρα: 20.30. Εισιτήρια: από 5 ευρώ ως 20 ευρώ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ταινίες για την πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας
Στην προκειμένη περίπτωση από την έρευνα της Βιολογίας αναφέρονται οι εννέα μικρού μήκους ταινίες της σειράς «Max Planck Cinema» που θα προβληθούν απόψε και αφορούν άμεσα την ανθρώπινη ζωή. Απευθύνονται σε όλους-μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς κι αυριανούς ερευνητές, όλους όσοι είναι περίεργοι και θέλουν να ρίξουν μια ματιά στο μέλλον. Ινστιτούτο Γκαίτε:Ομήρου 14-16.Τηλ.210 3661000. Ώρα 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

H Bjork στην οθόνη
Από τότε που η Μπγιορκ γύρισε την πλάτη της στον κινηματογράφο μετά το «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» του Λαρς φον Τρίερ, δίνεται η ευκαιρία στους οπαδούς της να την ξαναδούν στην οθόνη με το ντοκιμαντέρ «Biophilia Live», δια χειρός Πίτερ Στρίκλαντ. Η εξωτική μουσικός από την Ισλανδία, εμφανίζεται στην τελευταία παράσταση μιας εκτεταμένης διετούς περιοδείας για το γνωστό «Βιοφιλία», που έγραψε ιστορία ως το πρώτο app(εφαρμογή) άλμπουμ παγκόσμια, όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2011. Εν μέσω απίθανων μουσικών οργάνων, περίπλοκων σκηνικών και εξωγήινων ενδυματολογικών επιλογών, η πραγματική ατραξιόν είναι τελικά η ίδια η μικροσκοπική και ιδιόρυθμη Μπγιορκ και ο αυθόρμητος ενθουσιασμός της για τη μουσική, που δεν έχει μειωθεί καθόλου όλα αυτά τα χρόνια!Exile room: Αθηνάς 12,Μοναστηράκι.Τηλ.2103223394.Ωρα 21.00.Είσοδος ελεύθερη.

Φεστιβάλ Ιαπωνικών Ταινιών Anime
Ποπ ιαπωνική κουλτούρα τα ανιμ, εκδοχή των κινουμένων σχεδίων , μαζί με τα μάνγκα-κόμικς, έχουν κατακτήσει εκατομμύρια φανατικού κοινού. Το φεστιβάλ ανιμ με έξη ταινίες φιλοδοξεί να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μικρό δείγμα από λιγότερο γνωστά φιλμ του είδους, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα.Αυλαία απόψε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός.Τηλ. 210 3609695, 210 3612046. Ώρα 19.30.Εισιτήρια 5 ευρώ.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η ιστορικός Οντέτ Βαρόν Βασάρ, η ψυχαναλύτρια Αριέλα Ασέρ και ο συγγραφέας Σάββας Μιχαήλ, παρουσιάζουν την έκδοση του Εβραϊκού Μουσείου «Αντιμέτωπη με το Ολοκαύτωμα. Η Λίζα Πίνχας διηγείται». Ινστιτούτο Θερβάντες: Μητροπόλεως 23. Τηλ.210 3225582. Ώρα 19.00