Μπαζάρ για τα 20 χρόνια του Μουσείου Κοσμήματος

Κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις στοχεύουν στην επιμόρφωση σχετικά με την ιστορία των διακοσμητικών τεχνών αλλά και την ανάπτυξη χειροποίητων τεχνών όπως το κόσμημα.

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη (ΜΚΗΛ), Ν.Π.Ι.Δ. Αστική Εταιρία μη- κερδοσκοπική πολιτιστικού ενδιαφέροντος αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Οικονομικών το 1993. Άνοιξε στο κοινό το 1994 ως το μοναδικό Μουσείο Κοσμήματος και Διακοσμητικών Τεχνών στην Ελλάδα και ένα από δύο στο είδος στο κόσμο. Στόχος του Μουσείου είναι να αποτελεί ένα διεθνές κέντρο προώθησης της τέχνης του κοσμήματος και των διακοσμητικών τεχνών κυρίως όμως της παραγωγής των παραδοσιακών τεχνών. Στα 20 χρόνια από την ίδρυση του το επιστημονικό του τμήμα έχει οργανώσει περισσότερες από 70 περιοδικές εκθέσεις 1200 ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε περισσότερους από 50.000 μαθητές ελληνικών σχολείων και 40.000 ενήλικες σε πολλαπλά προγράμματα επιμόρφωσης. Στο μέλλον το ΜΚΗΛ θα συνεχίζει να απευθύνεται σε ευπαθής ομάδες, θα προβάλει την νέα ελληνική δημιουργία στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και θα συνεχίσει να πρωτοπορεί με νέους μεθόδους πολιτιστικής εκπαίδευσης μέσα από το Μουσείο.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, πριν τα Χριστούγεννα, τα τελευταία 19 χρόνια η εκδήλωση που οργανώνεται έχει εποχιακό χαρακτήρα αλλά και πολιτιστικό.

Φέτος Έλληνες δημιουργοί θα εκθέσουν τη νέα τους δουλειά. Ολοένα και περισσότεροι ιδιώτες και επαγγελματίες με όσα μέσα διαθέτουν σχεδιάζουν και δημιουργούν τα δικά τους μικρά έργα τέχνης, τα οποία θα παρουσιάζονται στο πωλητήριο του Μουσείου.

Στους 20 δημιουργούς που θα βρείτε δεν έχει γίνει καμία λογοκρισία ή συγκεκριμένη επιλογή των έργων. Κριτήριο είναι η πρωτοτυπία των σχεδίων αλλά και των ειδών. Χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, θα πλαισιώσουν το φετινό bazaar με ανεξάρτητη διακόσμηση στο χώρο. Υποδεχόμαστε χειροποίητα μυρωδικά σαπούνια, λάμπες, σουβέρ, patchworks, πλεκτά, κεντητά, κοσμήματα από ύφασμα, δέρμα, ξύλο, πλαστικό, και πολύτιμα υλικά, μαντήλια, δερμάτινες, υφασμάτινες κι άλλες τσάντες, καπέλα ζωγραφιστά κ.ά. Οι εκθέτες θα δείξουν και θα πουλήσουν την πραμάτεια τους έχοντας στολίσει το δικό τους πάγκο στο Ισόγειο και στο δεύτερο όροφο του Μουσείου.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα προσφέρουν μέρος των εσόδων για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου μας τονίζοντας και το μήνυμα της κοινωνικής πολιτιστικής προσφοράς.

Τις ημέρες του bazaar η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο Μουσείο.

Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση «Από τον Δία στη Γη και από τη Χιλή στη Νεάπολη Λακωνίας», με ορυκτά και απολιθώματα από τη συλλογή του Κώστα Μανάκου.

4.15.16 Νοεμβρίου, 09.00-19.0009.00-19.00

Παρακαλούμε περιμένετε ...