“Άθλος” 1.000 μιλίων για καλό σκοπό

Την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 00:01 τα ξημερώματα ο Θανάσης Τσάκλας με την ομάδα του, Ελένη Λυγερού και Απόστολο Τσάκλα, ξεκινά το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα αθλητικό και φιλανθρωπικό εγχείρημα, τον «ΑΘΛΟ» των 1.000 μιλιών.

Ο Θανάσης Τσάκλας, έχοντας διανύσει στο παρελθόν 15 χώρες σε διάστημα 30 ημερών με ένα ποδήλατο ξεκινώντας από την Βενετία και τερματίζοντας στη Θεσσαλονίκη, και έχοντας τρέξει ξυπόλητος τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας πάντα για να συγκεντρώσει χρήματα για παιδιά που έχουν ανάγκη, φέτος θα πραγματοποιήσει το όνειρό του, κάνοντας τον «ΑΘΛΟ» από το βορειότερο σημείο της χώρας μας, το Ορμένιο, με στόχο να διασχίσει 1.000 μίλια και να τερματίσει στο νοτιότερο σημείο της Ελλάδας την Γαύδο, νοτιοδυτικά της Κρήτης την 21η Αυγούστου.

Με ελάχιστες ώρες ύπνου και ξεκούρασης, ο Θανάσης, η Ελένη και ο Απόστολος θα διανύσουν απόσταση 1.000 μιλιών μέσα σε δέκα μέρες, περνώντας από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Στη διάρκεια του ΑΘΛΟΥ, οι αθλητές θα κάνουν ποδηλασία, θα ανέβουν στην κορυφή του Ολύμπου στα 2.918 μ., θα τρέξουν την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας, 42.195 μ., ενώ για πρώτη φορά στη χώρα μας θα επιχειρήσουν διάπλου με ειδική πλωτή φουσκωτή σχεδία (shuttle bike) με ποδηλατοκίνηση, από το ακρωτήρι Μαλέα της Πελοποννήσου έως τα Χανιά και από τα Σφακιά ως τη Γαύδο.

Στόχος του «ΑΘΛΟΥ» είναι να δοθεί ένα σημαντικό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης, στηρίζοντας ενεργά τα παιδιά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ. Την υπερπροσπάθεια που θα κάνει ο Θανάσης Τσάκλας και η ομάδα του, αξίζει να την υποστηρίξουν όλοι οι συμπολίτες μας στέλνοντας μήνυμα στο 54234 και γράφοντας τη λέξη ΦΛΟΓΑ ή FLOGA από 11 έως και 18 Αυγούστου. Κάθε μήνυμα κοστίζει 1 Ευρώ (+ 23% ΦΠΑ) και στο τέλος του «ΑΘΛΟΥ» τα έσοδα από τα μηνύματα θα δοθούν στη ΦΛΟΓΑ για τη στήριξη των δράσεων του συλλόγου.