Τα πιο βρώμικα σημεία της κουζίνας σας!

Νομίζετε ότι η κουζίνα σας αστράφτει; Κι όμως, αυτό δεν έχει καμία σημασία μπροστά στους αμέτρητους αόρατους εχθρούς που μπορεί να κρύβονται σε σημεία που δεν είχατε ποτέ φανταστεί!

Νεροχύτης

Εκατομμύρια παθογόνα μικρόβια προσκολλώνται στο νεροχύτη. Με το σωστό μαγείρεμα, βακτήρια όπως η σαλμονέλα (που βρίσκεται στα περισσότερα κοτόπουλα) εξαλείφονται, ωστόσο μπορούν να παραμείνουν στο νεροχύτη σας αφού πλύνετε το κρέας. Εάν αγγίξετε το νεροχύτη και μετά το πρόσωπό σας, τα μικρόβια έχουν εξαπλωθεί. Για να το αποφύγετε αυτό, πρέπει να καθαρίσετε καλά το νεροχύτη αμέσως μόλις πλύνετε το κρέας και να ψεκάσετε με κάποιο αντιμικροβιακό σπρέι που θα βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Σφουγγάρια και πανάκια καθαρισμού

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως σε ποσοστό 75% των νοικοκυριών, τα σφουγγάρια και τα πανάκια που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό επιφανειών, όπως το τραπέζι ή ο πάγκος της κουζίνας, φέρουν επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό βακτήρια, όπως το E. Coli. Για να αποφύγετε την εξάπλωση των μικροβίων, πρέπει καθημερινά να πλένετε τα πανιά καθαρισμού και τα σφουγγάρια (σε λεκάνη με ζεστό νερό και σαπούνι, τα αφήνετε να μουλιάσουν, τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν) και φροντίζετε για τη συχνή αντικατάστασή τους.

Κάδος απορριμάτων

Όσο προσεκτικοί και αν είστε, όλο και κάποιο κομματάκι από φαγητό ή ζουμί από μισοφαγωμένο φρούτο μπορεί να σας ξεφύγει και να στάξει μέσα στον κάδο απορριμμάτων. Αυτός είναι ο λόγος που ο κάδος μυρίζει ακόμα και αν απομακρύνετε τη σακούλα σκουπιδιών. Η οσμή αυτή οφείλεται στη μούχλα ή τα βακτήρια που πολλαπλασιάζονται. Μια φορά την εβδομάδα, βγάλτε τον κάδο απορριμάτων σε κάποιο εξωτερικό χώρο, πλύνετέ τον καλά και αφού στεγνώσει, ψεκάστε με αντιμικροβιακό σπρέι.

Χέρια

Το πιο σημαντικό που πρέπει να προσέξετε είναι τα χέρια σας. Αν μόλις σπάσατε ένα αβγό ή πλύνατε ωμό κρέας, στα χέρια σας πιθανόν να βρίσκονται μικρόβια που θα μεταφερθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια ή αντικείμενο αγγίξετε. Συχνό πλύσιμο με αντιμικροβιακό σαπούνι και γάντια μίας χρήσης, είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί σας στη μάχη με τα μικρόβια και τους μικροοργανισμούς της φαινομενικά πεντακάθαρης κουζίνας σας.

Πηγή