Πώς να καθαρίσετε το λεκέ από μανό!

Ενώ βάφατε τα νύχια σας με το μανό, μια απρόσεκτη κίνησή σας είχε ως αποτέλεσμα να χυθεί πάνω στο αγαπημένο παντελόνι σας! Αναρωτιέστε πως μπορείτε να το καθαρίσετε; Σίγουρα πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο λεκέ, ωστόσο υπάρχει λύση!

Αυτό που πρέπει αρχικά να κάνετε είναι να κοιτάξετε την ετικέτα του παντελονιού σας ώστε να διαπιστώσετε κατά πόσο το ύφασμα είναι ανθεκτικό και εάν πλένεται στο πλυντήριο ή χρειάζεται καθαριστήριο. Εάν για παράδειγμα το ρούχο σας είναι μεταξωτό ή από ρεγιόν αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τρέξετε στο καθαριστήριο καθώς εάν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε μόνες σας το λεκέ το μόνο που θα πετύχετε είναι να ξεθωριάσει το χρώμα ή να δημιουργήσετε κάποια τρύπα.

Για τα υπόλοιπα υφάσματα λοιπόν που πλένονται είναι σημαντικό να καθαρίσετε το μανό το συντομότερο ώστε να μην προλάβει να στεγνώσει. Αυτά που χρειάζεστε είναι ένα ασετόν, μία λευκή πετσέτα και ένα λευκό πανί. Τοποθετήστε τη λευκή πετσέτα κάτω από το λεκέ, βουτήξτε την άκρη του λευκού πανιού στο ασετόν και τρίψτε ελαφρά και ταμποναριστά για να αφαιρέσετε το λεκέ. Επαναλάβετε ξανά και ξανά, προσέχοντας να χρησιμοποιείτε τις καθαρές πλευρές του πανιού.

Εάν ο λεκές παραμένει δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα. Βρέξτε μια μπατονέτα και τρίψτε το λεκέ. Τέλος πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.