La Traviata για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Verdi

Τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Giuseppe Verdi γιορτάζει το μεγαλύτερο μουσικό θέατρο της Μόσχας, και αυτό από μόνο του προμηνύει μια όπερα που αξίζει να παρακολουθήσουμε.

Στη σκηνή του θεάτρου Badminton, θα δούμε εκατόν πενήντα συντελεστές, τη συμφωνική ορχήστρα, τη χορωδία και το μπαλέτο του Θεάτρου Stanislavsky Nemirovich-Danchenko, ενώ την παράσταση θα κλέψει η παρουσία ορισμένων εκ των σημαντικότερων λυρικών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και η διεθνούς φήμης σοπράνο Hibla Gerzmava.

Η Traviata, αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες όπερες παγκοσμίως και βρίσκεται πάντα στις πρώτες επιλογές όλων των λυρικών θεάτρων του κόσμου, ενώ τώρα στο Badminton θα παρουσιαστεί σε 3 πράξεις. Όπως μάλιστα έχει πει και ο ίδιος ο Βέρντι για το δημιούργημά του  «Η ιστορία είναι σύγχρονη. Οποιοσδήποτε άλλος δεν θα αναλάμβανε αυτή την πλοκή για λόγους ευπρέπειας, εποχής και χιλιάδων άλλων προκαταλήψεων. Όμως εγώ τη δουλεύω με μεγάλη ευχαρίστηση».

Η υπόθεση του La Traviata:

Στο Παρίσι των αρχών του 18ου αιώνα, μία Παριζιάνα πόρνη πολυτελείας, η Violetta Valery και ένας νεαρός επαρχιώτης αριστοκράτης, ο Alfredo Germont, ερωτεύονται και εγκαταλείπουν την κοσμική ζωή. Ζουν ευτυχισμένοι για ένα μικρό διάστημα στην εξοχή με έξοδα της Violetta, αφού ο Alfredo δεν έχει δικά του εισοδήματα, αλλά συντηρείται από τον πατέρα του. Αυτός όμως δεν μπορεί να δεχθεί αυτό τον δεσμό, καθώς πιστεύει ότι ατιμάζει το όνομά του και ζητά από την Violetta να εγκαταλείψει τον γιο του για το καλό της οικογένειάς του. Εκείνη με αυταπάρνηση αποδέχεται την παράκληση και επιστρέφει στο Παρίσι, ωστόσο η θυσία της παρεξηγείται από τον Alfredo. Οι δύο νέοι ξανασμίγουν όταν πια είναι πολύ αργά, αφού η Violetta είναι πολύ άρρωστη από φυματίωση και τελικά πεθαίνει στην αγκαλιά του αγαπημένου της.

Παραστάσεις: 22, 23 και 24 Νοεμβρίου

Εισιτήρια από €30.

Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή