Ο Κραουνάκης περιοδεύει σαν σύγχρονος Αριστοφάνης

Στα πλαίσια του Καλλιτεχνικού Ευρωπαϊκού προγράμματος «Πολιτισμός 2007-2013», η ομάδα Ελληνικού μουσικού θεάτρου Σπείρα Σπείρα και ο Σταμάτης Κραουνάκης δουλεύουν από το καλοκαίρι του 11 για την υλοποίηση του προγράμματος “Το Χρέος της Κωμωδίας” που βασίζεται στο διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Αριστοφάνη.

Μέσα από μια σειρά σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος στην Αθήνα με τη συμμετοχή Άγγλων, Τούρκων, Ρουμάνων, Φιλανδών και Ελλήνων καλλιτεχνών-δασκάλων μελετήθηκε η κοινωνικοπολιτική συνθήκη που γεννά “το αστείο” τη δύσκολη ώρα και έτσι ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή παράσταση “Aristophanes now, a musical celebration of his comedies”, η οποία τώρα ετοιμάζεται να περιοδεύσει σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

Οι πρώτες ωστόσο παραστάσεις, δεν θα μπορούσαν παρά να γίνουν στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στον προσωπικό χώρο του Σταμάτη Κραουνάκη, “Χελώνα” στο Γκάζι, στο διάστημα 7 έως και 13 Μαρτίου.

Οι επόμενες παραστάσεις, είναι προγραμματισμένες για την Κωνσταντινούπολη-Τουρκία (22-23-24/3/2013), την Τιμισοάρα-Ρουμανία (9-10/4/2013) και το Λονδίνο-Aγγλία (17-18/4/2013).