Αφιέρωμα στο συνολικό έργο του Κώστα Γαβρά

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τιμούν τον Κώστα Γαβρά.

Στόχος του αφιερώματος είναι να γνωρίσουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιοί το πλήρες έργο του Έλληνα σκηνοθέτη, να δουν κάτω από ποιες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες διαμορφώθηκε η φιλμογραφία του και να κατανοήσουν σε βάθος την πολιτική διάσταση του έργου του.

Ο ίδιος, θα βρίσκεται για αυτόν ακριβώς το λόγο στην Αθήνα στο διάστημα 29 έως και 31 Ιανουαρίου, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα του αφιερώματος περιλαμβάνει:

-Ταινία έναρξης του αφιερώματος το Διαμέρισμα δολοφόνων (Compartiment Tueurs, 1965). Την ταινία θα προλογίσει ο Κώστας Γαβράς. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις. 
-Προβολή σχεδόν της πλήρους φιλμογραφίας του δημιουργού (δεκαέξι μεγάλου μήκους ταινίες), οι οποίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.
-Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ανοιχτή για το κοινό με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Γαβρά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου. Και αμέσως μετά, θα προβληθεί η ταινία Κατάσταση Πολιορκίας (Etat de Siege, 1972), την οποία και θα προλογίσει ο σκηνοθέτης.
-Masterclass του Κώστα Γαβρά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Ανοιχτό για το κοινό.

(Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός)