“Ρέκβιεμ” του Μίκη Θεοδωράκη, τη Μ. Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ακολουθώντας το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών του Θείου Πάθους, το Μέγαρο και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προτείνουν μια μοναδική πασχαλινή συναυλία με το "Requiem" (Ακολουθία εις κεκοιμημένους) του Μίκη Θεοδωράκη για σολίστ, μικτή και παιδική χορωδία και ορχήστρα. 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του αφιερώματος στη συμφωνική μουσική του Θεοδωράκη και θα φιλοξενηθεί τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου (ώρα έναρξης: 20.30) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, στις 19:45, θα πραγματοποιηθεί εισαγωγική ομιλία του πιανίστα και συνθέτη Χρίστου Παπαγεωργίου για τους κατόχους εισιτηρίων.

Τα σολιστικά μέρη του έργου θα αποδώσουν η υψίφωνος Μαρίνα Βουλογιάννη, η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Παπατζιάκου, ο τενόρος Βαγγέλης Χατζησίμος και ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης. 

Συμμετέχουν η Χορωδία της Ε.Ρ.Τ. που δίδαξε η Νεκταρία Παλέτσου και η Παιδική Χορωδία "Rosarte" (διδασκαλία: Ρόζη Μαστροσάββα).

Τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τους χορωδούς και τους μονωδούς θα καθοδηγήσει από το πόντιουμ ο αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα - Ομήρου 8, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 20.30

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: €12,00 – 22,00 – 32,00 – 45,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές: 7,00 ευρώ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) – 9,00 ευρώ (65 , πολύτεκνοι)