Rolling Stones: Hola Cuba! Ερχόμαστε για μια ιστορική συναυλία!

Πυρετώδεις προετοιμασίες στην Αβάνα για την πρώτη συναυλία των «γερόλυκων» της ροκ την Παρασκευή

Αν και ποτέ οι αρχές δεν εξέδωσαν κάποιο διάταγμα που να απαγορεύει επίσημα τη ροκ μουσική, αυτή η «ιμπεριαλιστική» μουσική ήταν για πολύ καιρό απαγορευμένη από την κυβέρνηση του Φιδέλ Κάστρο.

Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 1980 η ροκ έγινε σταδιακά ανεκτή και μόλις την τελευταία δεκαετία ακούγεται κανονικά από τα Κουβανέζικα Μέσα Ενημέρωσης. 

Αυτή την Παρασκευή, οι θρυλικοί πλέον Rolling Stones θα δώσουν την πρώτη τους συναυλία στην Κούβα – στην Πόλη των Αθλημάτων στην Αβάνα, ένα κτιριακό συγκρότημα που εγκαινιάστηκε πριν από την επανάσταση του 1959. Η συναυλία θα είναι δωρεάν.

Ενθουσιασμένοι, οι «γερόλυκοι» της ροκ δημοσίευσαν ένα βίντεο όπου ο Μικ Τζάγκερ, υπόσχεται, μιλώντας ισπανικά, στους Κουβανούς θαυμαστές του θρυλικού συγκροτήματος ότι θα παρακολουθήσουν ένα «ιστορικό» θέαμα.

«Hola Cuba!» (Γεια σου, Κούβα!) λένε οι Μικ Τζάγκερ, Τσάρλι Γουότς, Ρόνι Γουντς και Κιθ Ρίτσαρντς. 

«Έχουμε περάσει από πολλά απίστευτα μέρη, όμως αυτή η συναυλία θα είναι ιστορική για εμάς κι ελπίζουμε για εσάς επίσης. Σας ευχαριστούμε που μας υποδέχεστε στη όμορφη χώρα σας» λέει ο Μικ Τζάγκερ στα ισπανικά, με έντονη αγγλική προφορά, ενώ προβάλλονται εικόνες της Αβάνας, της πρωτεύουσας της Κούβας, και του συγκροτήματος σε συναυλία.

Για τις ανάγκες της συναυλίας, η οποία γίνεται τρεις ημέρες μετά την ιστορικής σημασίας επίσκεψη στη νήσο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, εγκαταστάθηκε μια σκηνή μήκους 80 μέτρων με 10 τεράστιες οθόνες, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Κούβας.