Αισθηματική Ηλικία & Δημήτρης Μαραμής στο Μπενάκη

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο Πειραιώς) την Αισθηματική Ηλικία με τον εξαιρετικό νέο ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη. 

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν επιλογές από τους κύκλους τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας, Ερωτόκριτος in Blues, Αισθηματική Ηλικία, την τελευταία δισκογραφική δουλειά του συνθέτη, η οποία έλαβε διθυραμβικές κριτικές κι εξάντλησε την πρώτη της έκδοση μέσα σε ένα μήνα (κυκλοφόρησε τον Ιούνιο), καθώς και από τους πιανιστικούς Αυτοσχεδιασμούς του συνθέτη.

Στην Αισθηματική Ηλικία τον λόγο έχουν τέσσερις ποιητές, ο Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ο Σωτήρης Τριβιζάς και ο Μιχάλης Γκανάς με στίχους που αναφέρονται στον έρωτα, στο όνειρο, στο παραμύθι. Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη ο λόγος τους θα ενωθεί με τον ποιητικό λόγο του Βιτσέντζου Κορνάρου και του Federico Garcia Lorca.

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής υπηρετεί εδώ και δώδεκα χρόνια το μουσικό του όραμα, με αφοσίωση στο ποιητικό αισθαντικό τραγούδι, είτε η πρώτη ύλη είναι οι στίχοι, είτε η ποίηση. Οι συναυλίες του δημιουργούν σχεδόν πάντα μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα προκαλώντας έντονες συγκινήσεις στο ακροατήριο, καθώς ο ίδιος δίνεται ψυχή τε και σώματι στο πιάνο του παρασύροντας τους ερμηνευτές του σε μια ιδιαίτερη ερμηνευτική εκφραστικότητα.

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης διαθέτει μια βελούδινη φωνή, η οποία στην ερμηνεία των τραγουδιών αποκαλύπτει στιλπνότητα, εκφραστικά ραγίσματα κι ένα καλά κρυμμένο πένθος. Η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση με την Αισθηματική Ηλικία και οι σκηνικές του εμφανίσεις εντυπωσίασαν κι έλαβαν θετικότατες κριτικές. 

Στη συναυλία συμμετέχουν η Κορίνα Λεγάκη και στο βιολί Κωνσταντίνος Παυλάκος.

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου

Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Πειραιώς)

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου

Είσοδος: 10 ευρώ
Έναρξη μουσικής παράστασης: 20:00

Παρακαλούμε περιμένετε ...