Η Λίνα Νικολακοπούλου κάνει… δυνατά τα αδύνατα

Η Λίνα Νικολακοπούλου μιλά για την επερχόμενη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής...

“Πρόσφατα, ο μικρός γιος μιας φίλης, όταν του είπαν ότι η γιαγιά του είναι άρρωστη με καρκίνο και πρέπει να κάνει ακτινοβολίες, απάντησε άμεσα και αυθόρμητα: «Ξέρω τι είναι οι ακτινοβολίες, ρίχνουν φως εκεί που υπάρχει σκοτάδι.» Αυτά τα απλά λόγια του μικρού, συμπυκνώνουν τον σκοπό της Οργάνωσης «Γυναίκες στην Ογκολογία», που πρόθεσή της είναι να ενημερώσει, να συζητήσει να φέρει στο φως τις πολλές δυνατότητες για πρόληψη, βοήθεια και θεραπεία. Επίσης, καίρια σημαντική είναι η δημιουργία ενός ταμείου που δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο, περιορισμένης οικονομικής δυνατότητας, να κάνουν τις εξετάσεις τους δωρεάν.

Η αγωνία, η απομόνωση, το στρες της καθημερινότητας, η οικονομική στενότητα, οι τοξικές ειδήσεις, ο φόβος της ανεργίας και των οφειλών είναι εχθροί που δύσκολα αναχαιτίζονται και μόνο η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, οι σοβαρές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης των σημαντικών αναγκών μας μπορούν να δώσουν ανάσα και βοήθεια στην τραυματισμένη μας εμπιστοσύνη για τη ζωή.

Για αυτούς τους λόγους θα τραγουδήσουμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 21.00. Η παρουσία σας θα είναι πολύτιμη και για τους γιατρούς και για τους ασθενείς. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι με την ενημέρωση, το ενδιαφέρον και τη μικρή προσφορά του καθενός από εμάς μπορούν να γίνουν... ΔΥΝΑΤΑ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ».

Τα έσοδα από τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής θα δοθούν για την οικονομική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο, δημιουργώντας ένα ‘μόνιμο ταμείο’ για την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, όπως πχ γενετικός έλεγχος και συμβουλευτική για κληρονομική προδιάθεση, αλλά και άμεση βοήθεια ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο μέσω κοινωνικών ιατρείων και άλλων φορέων, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα.
 
Στις 12 Οκτωβρίου αξίζει να είμαστε όλοι εκεί, να στηρίξουμε έμπρακτα το έργο αυτών των γυναικών και των ασθενών, να τραγουδήσουμε μαζί τους και να κάνουμε δυνατά τα αδύνατα!

Αίθουσα “Αλεξάνδρα Τριάντη” του Μεγάρου Μουσικής
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 25 Α’ ΖΩΝΗ, 20 Β’ ΖΩΝΗ, 15 Γ’ ΖΩΝΗ, 12  ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ