Τζαζ από τη Βραζιλία για 2 βράδια στη Στέγη

Σε κάθε ταξίδι, η διαδρομή είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη αξία.

Όταν όμως πρόκειται για τον αμερικανό κορνετίστα Rob Mazurek, ο προορισμός γίνεται ακόμη πιο σημαντικός. Κατευθείαν από τη Βραζιλία, όπου ζει τα τελευταία 13 χρόνια, ο Rob Mazurek μαζί με τον περκασιονίστα Mauricio Takara και τον πολυοργανίστα Guilherme Granado, έρχονται στη Στέγη για ένα μοναδικό ταξίδι με προορισμό την τζαζ.

Για δυο βραδιές, ένα εκρηκτικό κοκταίηλ με τις σωστές δόσεις από ηλεκτροακουστικές, μπλουζ, hard-bop, φανκ αλληλεπιδράσεις και ένα «μυστικό» μείγμα των τελευταίων τάσεων του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού τζαζ «οδηγεί» κάθε θεατή στους μουσικούς δρόμους των São Paulo Underground.

Ο Αμερικανός κορνετίστας Rob Mazurek γεννήθηκε το 1965 στο Τζέρσεϋ Σίτυ (ροκ, τζαζ, μπλουζ, hard-bop), μεγάλωσε στα περίχωρα του Σικάγου (σύγχρονη πρωτοπορία, electronica, indie rock, μινιμαλισμός, πειραματικά), ενώ από το 2000 ζει στη Βραζιλία (samba, bossa nova, maracatu, πολυρρυθμίες). Συνεργαζόμενος από τότε με τον –τριαντάχρονο σήμερα– περκασιονίστα Mauricio Takara, καθώς και με τον πολυοργανίστα Guilherme Granado, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκταίηλ όλων αυτών των ακουσμάτων, με πρόσθετες δόσεις ψυχεδέλειας, ποπ-ροκ  εφευρετικότητας, ήχων του δρόμου, συγκοπτόμενων ρυθμών ή επιρροών από τον «διαστημικό» Sun Ra και τον δάσκαλο του Μαζούρεκ, Art Farmer, έναν bebop θρύλο. Το ακουστικό αποτέλεσμα είναι προϊόν ζύμωσης αντιθέσεων μιας παλέτας όπου η τραχύτητα και η ευφορία συνδιαλέγονται σε ένα σαγηνευτικά αχανές ψηφιδωτό το οποίο, εντέχνως, αφήνει διψασμένο τον ακροατή να θέλει περισσότερα…

Πολυσυλλεκτική πράξη με δάνεια από λατινοαμερικάνικα ριφ, post-bop αρμονίες, αλλά και συνθέματα της μίας συγχορδίας. Εκρήξεις ζωτικότητας, ambient σύννεφα, αναφορές σε χορευτικούς ρυθμούς, ρέγκε περάσματα, free-jazz «ζούγκλες» ή υπερρεαλιστικά ηχογεγονότα. Υλικό επεξεργασμένο ή αυθόρμητο, βίαιος έως ντελικάτος χάλκινος ήχος ανάμεσα στους Miles Davis και Don Cherry, σε μία, χωρίς προηγούμενο, νέα βραζιλιάνικη οπτική.

Στις 23 και 24 Οκτωβρίου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, στις 21:00

Γενική είσοδος: 18 ευρώ