5 tips για Χριστούγεννα στο σπίτι

Η οικονομική κρίση θα κρατήσει πολλούς από εμάς μακριά από τα ακριβά ρεβεγιόν.

Της Κατερίνας Μαραγκού

Αν φέτος τα Χριστούγεννα σας έχει πιάσει κατάθλιψη γιατί δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να κάνετε όλα αυτά που επιθυμείτε...σκεφτείτε θετικά και σχεδιάστε χωρίς σπατάλες τις γιορτές. Είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθείτε με φίλους, να απολαύσετε πολλές ώρες με τα παιδιά σας, να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας, να εξελιχθείτε στην κουζίνα αλλά και να ξεκουραστείτε κάνοντας δραστηριότητες διαφορετικές από αυτές που συνηθίζατε τα τελευταία χρόνια.

Εμείς θα σας προτείνουμε 5 τρόπους για να γίνουν οι φετινές γιορτές πιο ενδιαφέρουσες χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

1. Διοργανώστε βραδιά διακόσμησης

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή θέλετε να στολίσετε το σπίτι σας και το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, αλλά συνήθως το αναβάλλετε από μέρα σε μέρα γιατί είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο και υπομονή. Έχετε σκεφτεί ότι  η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή αφορμή για να ανοίξετε το σπίτι σας και να καλέσετε φίλους; Κι όμως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να διασκεδάσετε και θα κουραστείτε πολύ λιγότερο αφού θα έχετε βοηθούς. Μάλιστα αν ο κάθε ένας από τους φίλους σας, σας φέρει από ένα στολίδι στην απόχρωση που θα του έχετε πει εσείς τότε ο στολισμός του δέντρου σας θα είναι και ανέξοδος.

2. Επιστροφή στη monopoly

Σίγουρα έχετε αρκετό καιρό να πιάσετε πολλά χρήματα στα χέρια σας, κι όμως υπάρχει ένας τρόπος να νιώσετε εκατομμυριούχοι παίζοντας ένα παιχνίδι που σίγουρα το γνωρίζετε από τα παιδικά σας χρόνια. Η περίφημη monopoly θα μας βοηθήσει φέτος τα Χριστούγεννα να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα και να αγοράσουμε σπίτια, καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες χωρίς να σκεφτόμαστε τους φόρους της επόμενης ημέρας. Τώρα αν χρεοκοπήσετε και στο παιχνίδι θα είναι κακό σημάδι και θα πρέπει να το κοιτάξετε...

3. Κάντε beaute  με φίλες

Τα σπα, οι καθαρισμοί και οι μάσκες προσώπου σε ινστιτούτα ομορφιάς είναι τα πρώτα έξοδα που περιορίζουμε όταν ζοριζόμαστε οικονομικά. Είναι λοιπόν πολύ λογικό να σας λείπουν οι μικρές πολυτέλειες του παρελθόντος. Για να μην τις στερηθείτε εντελώς κανονίστε μια συνάντηση με φίλες σας και κάντε όλες μαζί περιποίηση προσώπου και μάσκες ομορφιάς. Θα έχει πλάκα και θα σας κοστίσει πολύ λιγότερο.

4. Παίξτε μπιρίμπα

Μπορεί να το θεωρείτε κλασικό αλλά σίγουρα δε θα βαρεθείτε. Η μπιρίμπα είναι πάντα ένας τρόπος για να χαλαρώσετε με φίλους και να διασκεδάσετε.

5. Βραδιά με ταινίες

Οργανώστε κινηματογραφική προβολή στο σπίτι σας. Νοικιάστε ταινίες αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι δεν τις έχουν δει και οι υπόλοιποι καλεσμένοι σας και αφιερώστε ένα βράδυ στο homecinema.